„O să revin în forță, mai am multe de spus în tenis!”

Tenismanul numărul 1 în România la ora actuală, Adrian Crișan a încheiat un sezon foarte greu. A profitat de vacanță pentru a reveni la Bistrița, în orașul natal. Nu stă departe de tenis nici în vacanță, alegând să antreneze doi copii, în cadrul unui program inițiat împreună cu fratele său. Crișan a acordat un interviu pentru ”Sportul Bistrițean”, în care a vorbit despre sezonul tocmai încheiat, dar și despre planurile sale de viitor, declarând că intenționează să se întoarcă la Bistrița.

Ai început un program inedit. Ce înseamnă acest program, ”O săptămână de antrenament cu Adrian Crișan”?

După atâția ani petrecuți în Germania, am acumulat experiență și acum am decis să ajut și tinerii din Bistrița cu acest mic cantonament de o săptămână. Am ales doi sportivi, unul din Bistrița și unul din Cluj. Voi fi alături de ei o săptămână, este și o experiență nouă pentru mine, de la jucător să fiu, pentru puțin timp, antrenor.

De unde ți-a venit această idee?

Fratele meu mi-a propus anul trecut acest lucru și am zis că anul acesta, în vacanța mea dinainte de sezonul din Germania, să începem programul și să vedem ce o să iasă.

Crezi că ar trebui sprijiniți, ajutați mai mult acești copii?

La Bistrița, pentru copii, pentru cadeți și pentru juniori este și va fi în continuare unul dintre cele mai puternice centre din Europa. Noi trebuie, cei care venim din urmă, cu Bulbuc, Podaru, eu să continuăm această tradiție.

Vrei să continui acest program, să îl permanentizezi?

Eu mai am încă un an de contract în Germania și după aceea mă voi decide ce voi face.

Anul acesta a fost un an greu pentru tine?

A fost un an foarte greu, am avut foarte multe meciuri, am pierdut două finale, una în Champions League și una în Bundesliga. La națională am mers puțin în jos, dar la anul sper să revin și să ajung iar în primii 20 din lume.

Ce s-a întâmplat în finala Champions League, unde ați câștigat în deplasare și ați pierdut în retur, acasă?

A fost exact după Campionatul Mondial, ambele echipe erau obosite, poate Dusseldorf a fost mai obosită decât noi. Am reușit să ne impunem la ei cu 3-2, dar, din păcate, acasă, când ei au jucat la adevărata lor valoare, o echipă extraordinară, care a pierdut numai la China în ultimii trei ani, a câștigat la noi.

Dar, per ansamblu, a fost un an bun pentru tine?

A fost un an încărcat, dar nu pot să zic că a fost unul dintre cei mai buni ani ai mei.

Nu ai participat la Campionatul Național de Seniori din România?

Anul acesta nu am participat, dar la anul o să revin, cu siguranță, în forță.

Care a fost motivul?

Am fost foarte, foarte obosit. Am avut un program super încărcat în Germania, am jucat până în faza finală, am avut Campionatul Mondial, Olimpiada plus Europenele.

A avut vreo legătură cu faptul că nu s-au organizat la Bistrița?

Nu. Și anul trecut s-a organizat la Constanța și am participat. Nu mă simțeam foarte bine în acea perioadă.

Ce planuri ai pe viitor? Te gândești la o altă echipă?

Activez la aceeași echipă de nouă ani de zile, am avut multe succese. O să termin contractul la anul și după aceea mă voi gândi bine ce voi face, pentru că se termină o perioadă importantă din viața mea și începe alta.

Alta însemnând…

O să mă întorc la Bistrița, asta este sigur. O să îmi găsesc un club în străinătate, să mă duc doar la unele meciuri, să mă concentrez mai mult pe Campionatul European, care este țelul meu. Mi-aș dori o medalie la Campionatul European.

Îți dorești să mai participi la Jocurile Olimpice din 2012?

Da, eu sper să particip și la Jocurile Olimpice din 2012, dar pentru mine este foarte important anul care vine, să văd unde mă clasez.

Există vreo șansă să antrenezi la Bistrița?

Îmi doresc foarte mult să antrenez la Bistrița în viitor. Să vedem cum merge cu tenisul. Eu cred că nu mi-am spus ultimul cuvânt și mai am de jucat câțiva ani.

 | 294 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On