O fi fost sau n-o fi fost blat la Dumitra – Lechința? Citește cronica și vezi rezumatul

Chibiții fotbalului județean vorbeau pe la colțuri că în meciul de astăzi câțva jucatori de la Lechința, care vor să se transfere la echipa din Dumitra, nu se vor forța prea tare, pentru a facilita victoria viitoarei lor destinații și pentru ai "pedepsi" pe șefi pentru neplata unui salariu și a două prime de joc. Cât adevăr sau câtă minciună este în acest zvon nu cred că vom afla vreodată.

Cert este faptul că oaspeții s-au prezentat la Dumitra, după o convorbire telefonică cu președintele clubului, fără antrenor și fără nimeni din conducere, echipa fiind făcută și condusă în teren de către jucătorul Ploscar. Nici nu începuse bine jocul, era secunda 25 când Roman scapă pe dreapta printre Cornel Pop si Ploscar și marchează în coltul lung. Jocul  curge in favoarea gazdelor, care se instalează în terenul advers și în minutul 13 o pasă înapoi a oaspeților este interceptată la marginea careului de către Roman care intră în careu și este faultat de către Ploscar. Arbitrul Liviu Pop acordă corect penalty, transformat de Iușan care duce scorul la 2-0 pentru gazde.

Până la pauză oaspeții nu joacă nimic (sau nu vor să joace?), mulțumindu-se să degajeze mingile aiurea și să expedieze câteva șuturi la "ani lumină" distanță de poarta gazdelor, alimentând astfel zvonurile apărute înaintea jocului. Singurele realizări notabile ale oaspeților in prima repriză fiind încasarea a patru cartonașe galbene de catre Ploscar, Coste, Cornel Pop și Ștefoi.

O altă Lechința după pauză

Ce s-a întâmplat la pauză în vestiarul oaspeților, doar de la pereții vestiarelor am putea afla afla, cert este că după pauză, de la vestiare au ieșit aceeași jucători, dar cu totul altă echipă. Gotea și Tomoiagă și-au amintit că au jucat și prin liga a treia, Horga că anul trecut făcea senzație pe la Bârgău și Coste că încă mai este poreclit Vieri. A ieșit o repriză a doua mult mai frumoasă și echilibrată cu câteva ocazii bune la ambele porți. Gazdele înscriu golul trei in minutul 83, când același Roman mai pleacă o dată, dintre fundașii adverși, pe dreapta, trimite mingea in careu de unde Poenar îndeplinește o simplă formalitate. Pentru ca trei minute mai târziu, Chifa  să urce pe stânga, să centreaze în fața porții, de unde Ștețco, intrat în locul lui Șuvei, înscrie golul oaspeților.  Partida se încheie după o cursă de 60 metri a lui Runcan, care pornit din terenul lui nu a mai avut forța să finalizeze.

Analizând jocul per ansamblu, se poate spune că Dumitra este o echipă bine așezată în teren de către Mândrean, pe care l-am văzut jucând azi in premieră mijlocaș stânga, dar care a suferit după ieșirea lui Iușan accidentat. O echipă tânără,a căror jucători au baza fotbalului făcută la echipe de juniori, dar care duce lipsa unei bănci de rezerve de aceeași valoare cu titularii.

Lechința dispune de un lot valoros,mult peste nivelul ligii a IV-a, cu mulți jucători care au jucat în liga a treia, dar care azi au făcut o primă repriză penibilă pentru valoarea lor, o echipă părăsită în jocul de azi de toată lumea, o echipă care astăzi nu a prea știut ce vrea. Scuzați-mă "domnilor fotbaliști"(si nu sunt deloc ironic când vă fac fotbaliști pentru că sunteți jucatori valoroși), ceea ce ați făcut azi (sau ce ați încercat să faceți), nu cadrează cu atitudinea unor jucători, fie ei chiar si de liga a IV-a.

Jucatorul meciului: Roman. A înscris primul gol, a scos penalty la golul doi și a dat pasa la golul trei al gazdelor. A hărțuit permanent apărarea oaspeților, a făcut cel mai bun joc de când este la Dumitra.

 Dumitra: Ilieș – Runcan, Monorean, Cristurean, Archiudean, Cilian, Darlaci, Iușan, Mândrean, Poenar, Roman. Au mai jucat: Pavel, Trif, Harra.
 Lechința: Cioncan – Pop C, Moloca, Ploscar, Ștefoi, Șuvei, Gotea, Tomoiagă, Chifa, Horga, Coste. Au mai jucat: Ștețco, Pop A.
 Brigada de arbitri: Pop Liviu, Horți Pavel, Lazăr Alin. Observator: Dan Valer.

Leon Buhai/ sportulbistritean.ro


 | 364 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *