Nu te preocupa, Neluțule!

Ioan Ovidiu Sabău n-a excelat niciodată la capitolul declarații. Dar parcă în ultima vreme o ia razna de tot. Nu spune nimic, dar totodată poți înțelege orice. Nu e coerent, ba chiar bate câmpii de multe ori. Dacă-l asculți atent și încerci să pricepi ceva din ce spune, o să ai o surpriză: de multe ori aberează.

Iată câteva declarații susținute în fața presei după meciul amical cu Gaz Metan Mediaș, ultimul test înaintea returului.

„Sun preocupat, dar nu exagerat de preocupat. Voi trage concluzii după primele 3 meciuri, cu Rapid, Craiova și Vaslui”

Asta zice Neluțu, după o jumătate de campionat, vreo 10 meciuri amicale și o lună în Turcia. Că va trage concluzii după primele 3 meciuri oficiale din retur. Adică, îți mai trebuie încă 3 jocuri? N-au fost destule 17 oficiale și 10 în Antalya? Trebuie să mai sacrifici 3? De ce ai stat o lună pe plajă, nu ca să tragi concluzii înaintea returului? OK, ai jucători slabi, nu fac față, atâta pot. Dar oare cine i-a adus? Cine i-a ales de 3 ani încoace din peste 100 câți au intrat în teren pentru Gloria? Eu? Nu, normal că tu. Tu i-ai adus, tu i-ai antrenat, tu îi folosești. Și acum ne zici că-s varză. Moțuuu”¦ nu-i corect!

„Sunt nemulțumit și pentru faza ofensivă, și pentru cea defensivă”

Hai, zău! Chiar așa? Nu merge nici aia ofensivă, nici aia defensivă? Hmm, nasol! Păi cum să fii mulțumit dacă, de pildă, ai băgat doi fundași laterali, Velcovici și Miclăuș, care nu făceau ca lumea nici faza ofensivă, nici aia defensivă. Doi pigmei pe care primarul din Budac i-ar lua cu greu la Jelna. Ai avut un atac obosit, cu Silvășan și Anca aflați în contratimp mai mereu, parcă expirați pentru fotbalul mare. Silvășan a avut 3 faze de gol în prima repriză și le-a tratat de parcă i-ar fi lipsit câțiva neuroni esențiali. Iar Anca s-a întâlnit cu mingea cam cât s-au întâlni și spectatorii din tribune. Cu astfel de jucători, ai și tu dreptatea ta, n-ai cum să faci nici faza defensivă, nici cea ofensivă.

„Mi-am exprimat mereu dorința de a-l avea în lot pe Lucian Sănmărtean, nu știu dacă e potrivit să iau tot eu inițiativa. Trebuie să dorească și el, nu numai eu”

Fraza asta pare desprinsă din „Romanul adolescentului miop”, mă rog, cu proporțiile de rigoare între Neluțu și Eliade. Adică, nu se face să insist numai eu, mi-e cam rușine, nu-i frumos, nu dă bine, dacă-l sperii”¦ Jenant! Parcă ar fi vorba de doi puștani care-și fac curte. Păi ori îl vrei în echipă, ori nu? Păi dacă-l vrei, insistă tată, puneți în valoare calitățile, influențele, banii, fă ceva! Nu te plânge că tot tu iei inițiativa, că nu ești la primul sărut.

„Am decis să renunț la Anton și Curtuiuș”

Bravo, ești bărbat! Anton și Curtuiuș sunt cele mai mari speranțe ale fotbalului bistrițean din ultimii ani. Îți trebuie vână să le dai viteză, să sfidezi un oraș întreg, după ce ai tot alungat la bistrițeni prin toată țara, care mai de care mai talentați. Acuma nici de ăștia doi n-ai avut loc. Adică te plângi că ai jucători slabi în lot și pe ăștia, vârfuri de generație, îi pui pe liber. Maaaare om, mare caracter!

Și analiza pe textele lui Sabău ar putea continua mult și bine. Pentru că, din punctul meu de vedere, spune multe prostii. Găsește explicații nepotrivite pentru evoluția jalnică a acestei echipe, după 3 ani și jumătate în care nu a reușit să închege un lot rezonabil. Vorbește în vânt la capătul unui stagiu de pregătire în care a avut condiții de top și nu a reușit să câștige nici un amical din ultimele 9 sau 10. De altfel, are tot ce-și dorește la Bistrița și dovedește că nu e capabil să dea înapoi mai mult decât dădeau ceilalți antrenori, poate pe nedrept uitați de mulți dintre noi. Proba maximă a valorii de tehnician a lui Ioan Ovidiu Sabău am putea s-o vedem la finalul turului, când Gloria s-ar putea afla sub linie în ciuda investițiilor din stadion și a imaginii de aur pe care moțul o are.

 | 158 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On