Primarul Ovidiu Crețu a pus din nou pe ordinea de zi a Consiliului Local proiectul de finanțare a Gloriei cu 2 milioane de lei. După ce a fost respins în ședința extraordinară de săptămâna trecută, acesta are șanse să treacă joi, în ședința ordinară a Consiliului Local.
Bistrița nu ar fi o excepție în rândul localităților care au fotbal de performanță. Majoritatea echipelor din România, de la Liga 1 până la Liga a 5-a sunt sprijinite cu bani publici. Nu doar Gloria a primit în anii trecuți sume de la Consiliul Local sau cel Județean ci aproape tooate echipele din primele două ligi, cel puțin, chiar dacă unele au proprietari foarte puternici din punct de vedere financiar.
De pildă, Poli Timișoara a primit în sezonul trecut 100 de milioane de la Consiliul Local, Universitatea și CFR Cluj primesc și anul acesta câte 10 miliarde în timp ce FCM Târgu Mureș este susținută aproape în întregime de la Primărie, cu 90 de miliarde vechi pe an.
Sibiul și-a propus anul acesta să ofere echipei de fotbal 120 de miliarde pentru a rezista în prima ligă, iar Mediașul, prin două companii de stat, Transgaz și Romgaz dă la sport peste 200 de miliarde vechi.
Și echipele din Liga secundă primesc bani publici. De pildă, FC Bihor a încasat în sezonul trecut 10 miliarde, Delta Tulcea 40 de miliarde, UTA 6 miliarde. Pentru acest sezon primăria din Baia Mare dă echipei de fotbal 6 miliarde iar cea din Iași 40 de miliarde.
sportulbistritean.ro
| 760 vizualizări
Ultimele comentarii