Nicola Kontra, triplă campioană națională la înot! A luat 3 titluri cu 3 ștafete la junioare 2!

 

Nicola Kontra își confirmă valoarea, după ce anul trecut a adus prima medalie din istoria Bistriței la înot. Acum a trecut de la o categorie superioară de vârstă, junioare 2, și a avut o evoluție decisivă în ștafetele de 4 X100, 4X200 și 4X100 mixt la Campionatele Naționale desfășurate în week-end la Baia Mare.

Nicola a făcut parte din echipa Swim Cluj, alături de 3 clujence, Crișan, maier și Pojar, dar a avut evoluții de excepție și la individual. A prins podiumul la 800 de metri liber, a fost a 4-a la 200 spate și în primele 10 din țară la celelalte probe. Rezultate obținute cu multă trudă, după antrenamente foarte dure, la Bistrița și Cluj.

Antrenorul Ciprian Beșe, cel cu care se pregătește la Cluj, spune că rezultatele sunt așteptate, după cât a muncit Nicola în ultima vreme. „Mai avem probleme de remediat, evident, dar suntem pe drumul bun. Nicola a fost în primul schimb de fiecare dată și a dat echipei un impuls excelent”, spune Beșe, care se gândește deja la naționalele în bazin descoperit, programate în iulie.

Și antrenorul bistrițean Dinu Onița e mulțumit de evoluția Nicolei. „Eu încerc să pun în aplicare programul de antrenament primit de la Cluj. Nicola e elevă la Bistrița și nu poate participa la toate antrenamentele de la Cluj. Dar e extrem de silitoare și compensează excelent acest deyavantaj în fața coechipierelor ei de la clubul Swim. A avut o determinare fantastică la Baia Mare și merită tot respectul bistrițenilor pentru felul în care ne reprezintă în acest sport”, spune Onița.

Adrian Linca

 | 437 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *