Niciun sportiv bistrițean nu și-a luat BAC-ul! Mai au o șansă după contestații

Niciunul dintre cei 14 sportivi din Bistrița care au dat bacalaureatul în cadrul sesiunii olimpice nu și-au luat examenul. Cinci dintre ei au reușit să obțină note peste 5 dar nu au făcut media 6, în timp ce restul au avut cel puțin o materie cu notă sub 5.

 

Tenismeni, gimaști, schiori sau fotbaliști, niciunul dintre cei 14 sportivi bistrițeni, membrii ai loturilor olimpice lărgite ale României nu a reușit să obțină media 6 la examenul de bacalaureat susținut săptămâna trecută la Bacău. Aceștia mai au totuși o șansă odată cu corectarea contestațiilor.

Cel mai aproape de a lua examenul a fost gimnastul Doru Iacob, care a obținut media 5,86. Marea lui problemă a fost istoria unde a obținut doar 5,15, în timp ce la geografie a luat nota 6.85. Note peste 5 au mai luat tenismenii Alexandru Bălan – 5,55 și Rareș Gălățan – 5,18. De asemenea, gimnastul Cristian Precup Phong a luat 5,36 și fotbalistul Gloriei Bistrița, Albert Voinea – 5,33.

Cea mai problematică probă pentru sportivii bistrițeni, participanți la competiții internaționale ca și membri ai loturilor naționale, a fost tocmai limba engleză. Cele mai multe note mici au fost luate la această materie.

La nivelul întregului examen, promovabilitatea înainte de contestații a fost foarte mică, doar 34,2% dintre candidați au reușit să promoveze. Cea mai mare medie a fost 9.91 a unei olimpice din lotul național de biologie.

Anamaria Cadiș

 | 162 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *