Nicio șansă! Dar nici nu ne-am făcut de rușine! CSM București – CSM Bistrița 30-23

Echipa bistrițeană de handbal a pierdut la 7 goluri partida din etapa a 20-a a Ligii Florilor, pe terenul fostei campioane a Europei, CSM București.

A fost un meci ca un antrenament, niciuna dintre echipe nereușind să intre în atmosfera unui joc cu miză. Bucureștencele au început partida de la 3-0 în minutul 2 și au înțeles repede că nu vor avea mari probleme cu adversarele din Bistrița.

Fetele lui Pașca și Radu Moldovan au jucat binișor, dar puteau forța mai mult. Au avut două momente foarte bune, unul în prima repriză, când au rezistat fără gol cu două jucătoare mai puțin pe teren și au păstrat rezonabilă distanța pe tabela de marcaj. Și altul în partea a doua, când au marcat 5 goluri consecutive fără să primească niciunul și au lăsat o umbră de senzație că se pot apropia de campioane, care mai aveau 5 goluri în fața lor.

Însă diferența de valoare s-a văzut și din avion. Gullden și celelalte vedete ale clubului condus de Gabi Szabo, chiar și fără Neagu care n-a jucat nici un minut, le-au ținut permanent la respect pe ale noastre. Iar plusul de valoare de pe banca de rezerve, net în favoarea gazdelor, a dus meciul spre o victorie clară a bucureștencelor, 30-23.

Însă, la diferența de buget și de pretenții, echipa bistrițeană iese onorabil din această confruntare. Țegean și Măzăreanu au apărat destul de bine, Pristăvița și Rațiu au arătat că merită să fie convocate la națională, Rodriguez a ciuruit de câteva ori poarta lui Grubisic, iar Orșivschi a avut câteva acțiuni bune pe extremă. Dacă n-ar fi intrat prea repede în postura de victime, cu un pic de efort și determinare, bistrițencele ar fi reușit mai mult.

Oricum, locul 5 rămâne deocamdată bătut în cuie de CSM Bistrița. Echipa din Cisnădie a făcut doar egal la Brăila și e pe locul 4 la 3 puncte, iar Vâlcea are meci greu la Zalău și poate rămâne la doar 4 puncte, pe 3, în fața noastră. Din urmă vine însă Corona Brașov, care a reușit o victorie la Slobozia în această rundă și e la 5 puncte în spatele bistrițencelor.

Urmează aproape 3 săptămâni de pauză și apoi un joc acasă, în 4 aprilie cu danubius Galați.

CSM Bistrița: Țegean, Măzăreanu, Paraschiv (1), Szabo, Pristăvița (4), Rodriguez (6), Chirilă (5), Orșivschi (3), Zegrean, Rațiu (1), Cârjan, Ivan (2), Bărbos (1).

 | 2.095 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *