Nea Jeane, scoate DTT-ul! Un editorial de Adrian Linca

 

Gloria s-a făcut de râs la Livezile. Nu doar prin scor, ci și prin joc. Voința a pasat mai bine, a avut mai multe ocazii, a luptat mai mult. Jucătorii lui Baciu au arătat mai mult fotbal decât cei ai lui Manea și au câștigat fără dubii. Dar cine sunt jucătorii lui Baciu și cine sunt cei ai lui Manea? Nu cumva ar trebui să facă un schimb definitiv de tricouri? Ce pretenții au cei de la Gloria și pe ce joacă cei din Lechința? Merită oare să aduci pe bani mulți jucători expirați când ai acasă tineri de valoare? Sunt întrebări care și-au găsit răspuns în acest meci.

Nu de mult mă bucuram că în lotul Gloriei sunt mulți bistrițeni, peste 30 la sută. Din păcate, în prima etapă, jalnică după părerea mea, la fel ca la Livezile, au jucat prea puțini dintre ei. Doar Peteleu a fost promovat față de anul trecut, plus Pădurariu în meciul de Cupă. Prea puțin, la ce izvor nesecat de talente avem și la ce nivel se prezintă mercenarii. Golurile primite de Irimia, 32 de ani, la Livezile, puteau fi evitate, poate, de Greab (20 de ani) sau Botoșer (25).

Gafele lui Velcovici n-o să le vezi atât de des la Bugnar de la Voința sau la Cornel Pop de la Lechința. Moțăiala lui Costache, lălăiala lui Mărginean, bătuta pe loc a lui Keita, ineficiența lui Silveșan, pot fi înlocuite cu succes de precizia unui Ionuț Precup, de exactitatea lui Marc sau Nap, de tehnica lui Gotea ori Sebi Rus, de golurile lui Curtuiuș sau Ștețco. Ca să nu mai vorbim de brazilianul Marcos, ce pare o glumă proastă pe lângă Rareș Stan, de pildă.

Am tot bătut apa-n piuă cu localnicii de vreo 15 ani încoace. Am scris sute de articole pe tema asta, am făcut emisiuni de radio și tv. Conducătorii Gloriei s-au lăsat prea puțin convinși că am dreptate. Pe vremuri luptam pentru Cristi Ivan sau Titi Voica. Apoi pentru generația lui Sănmărtean. Însă niciodată nu am avut argumentele de acum. Fiindcă un meci direct nu mai poate fi pus la îndoială. Și nu e doar unul, sunt două, a mai fost un amical, 0-0 tot cu Livezile. Și sunt convins că mai pot fi 100. În formula asta, Gloria o să le piardă pe cele mai multe dintre ele.

Și-atunci, oare ce mai așteaptă șefii Gloriei să se întâmple? Dacă acum nu rad tot cancerul din rădăcină, dacă nici acum nu realizează cu adevărat ce li se întâmplă și cine e de vină, n-o să-și mai revină niciodată. Dacă acum nu-i un moment bun pentru un schimb de generații, de atitudine, de organizare, atunci când o să mai fie?

Viorel Moldovan declara acum câțiva ani, că dacă va lucra vreodată la Gloria, prima măsură pe care o va lua va fi să dea  cu DTT prin club. Nea Jeane, cred că ar fi momentul să-l asculți!

Adrian Linca

 

 

 | 667 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *