Nae Manea: ”žVreau să-mi șoptească moșul că vom scăpa de la retrogradare”

Domnule Manea, cum au fost ultimele două luni pentru dumneavoastră?

Foarte grele, chiar dacă pentru mine nu era nimic nou la Bistrița. Cunosc foarte bine orașul, cunosc foarte bine oamenii. Am venit într-un moment dificil pentru club, am reușit să acumulăm niște puncte, dar asta nu înseamnă că suntem liniștiți. Vom avea un retur foarte greu.

Înaintea primului antrenament la Gloria spuneați că vă doriți încă 8 puncte până la finalul turului. Ați obținut 9, sunteți liniștit?

Nu, nici vorbă. Este adevărat, având în vedere adversarii cu care aveam să jucăm, ne-am gândit că ar fi bine dacă am face 8 puncte. Că am reușit mai multe, cu atât mai bine pentru noi. Dar vă spun, vom avea un retur de foc, trebuie să fim foarte bine pregătiți.

V-ați propus și calificarea în semifinalele Cupei României, ați reușit și obiectivul acesta…

Da, așa e. E o performanță pentru Bistrița, chiar dacă Gloria mai are antecedente în această competiție. Dacă am ajuns până aici, eu cred că trebuie să tratăm cupa cu mare responsabilitate. E competiția care poate salva un an nu prea bun.

Vedeți Gloria în cupele europene de pe filiera Cupei României?

Trebuie să fim conștienți că e dificil. Întâlnim o echipă, Dinamo, care n-a avut nici ea o evoluție bună în campionat, cel puțin până în acest moment. Sunt sigur că și pentru ei e foarte importantă cupa și vor să joace finala, să o câștige. Nu le va fi ușor cu noi, așa cum nici nouă nu ne va fi simplu.

Ce v-ați mai fi dorit în aceste două luni de când sunteți antrenorul Gloriei și nu s-a împlinit?

Prea multe nu mi-am dorit. Toate dorințele mele erau legate de fiecare punct în parte. Discutam cu jucătorii înaintea fiecărui meci și ne străduiam fiecare să înțelegem cât de important e fiecare minut dintr-un meci. Vă dați seama că sunt 5 sau 6 echipe care au același număr de puncte. Să nu uităm că noi suntem la minus 10 în clasamentul adevărului, minus pe care trebuie să-l corectăm cumva. Însă, mă bucur totuși că avem o iarnă cât de cât liniștitoare, deși, vă spun, vom avea un retur foarte greu.

Totuși, trebuie să fi avut vreo dezamăgire…

O dezamăgire a venit de la oamenii potenți financiar din județul Bistrița- Năsăud. Mă așteptam ca aceștia să susțină mai mult acesată echipă, care de 20 de ani reușește să se mențină în prima ligă, în detrimentul altor orașe cu pondere economică mai mare. Eu sper ca aceștia să vină lângă echipă și să înțeleagă că avem nevoie de ei. Și noi, la rândul nostru, înțelegem că e o situație mai grea în acești ani, că această criză financiară afectează pe toată lumea.

Ce transferuri ați efectuat până la această oră?

Încă nimic. Presa alimentează tot felul de zvonuri, dar încă nu s-a ajuns la nici o înțelegere pentru nici unul dintre jucători. Nu ascundem faptul că Șumudică și-ar fi dorit să-i aibă la Rapid pe Mureșan și Băjenaru. Le-am cerut o ofertă scrisă și totul s-a împotmolit aici. Există discuții și în jurul lui Moraes sau Szukala, dar nimic nu s-a concretizat încă.

La capitolul achiziții ne puteți spune niște nume?

Nici aici nu vă pot da un răspuns clar fiindcă acesta nu există. Ne dorim câțiva jucători, dar încă nu putem da nume.

Există varianta să-i vindeți pe Moraes, Szukala, Băjenaru ți Mureșan, adică 4 dintre cei mai buni din turul campionatului, și să nu aduceți nimic în locul lor?

Nu această variantă nu este posibilă. În nici un caz nu s-ar putea întâmpla așa ceva. Eu îmi doresc niște jucători chiar dacă nu pleacă niciunul dintre cei amintiți. Însă varianta de care ați pomenit este exclusă. Doar nu pot să joc eu, că dacă jucam eu eram mai liniștit. Într-adevăr sunt condiții financiare extrem de dificile la club, așa cum sunt la toate echipele nu numai la noi, dar așa ceva n-o să las să se întâmple.

Jean Pădureanu v-a nominalizat între primii 4 antrenori din România

Am venit cu mare dorință de a face lucruri bune la Bistrița și țin foarte mult la acest oraș Chiar ultima dată când am venit la Bistrița cu Rapidul am făcut 1-1 și mă gândeam, Doamne, nu pot să fiu eu ăla care să îngrop Bistrița. Gloria se afla într-o situație foarte dificilă și până la urmă am fost mulțumiți cu toții. Sigur că nea Jean vrea să mă încurajeze. În România sunt mulți antrenori foarte buni înaintea mea. Dar îi mulțumesc președintelui că are încredere în mine și sper să nu-l dezamăgesc

Ce cadou doriți să vă aducă moșul?

Sănătate mie și familie mele. Și, evident, să-mi șoptească la ureche că vom scăpa de la retrogradare.

Adrian Linca

 

 | 526 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *