Murăturilor, v-ați coclit? Un editorial despre jucătorii Gloriei

I-am tolerat când au luat locul copiilor noștri crescuți aici, pe banii, pe antrenorii și pe sinteticul nostru. Ne-am zis că or fi mai buni decât juniorii lui Florea, Zegrean, Sava, Someșan sau Hurloi, că or avea altfel de fibră sau de mentalitate. I-am înțeles că au nevoie să se adapteze, apoi că i-au furat arbitrii sau că nu-s plătiți la timp. Le-am acordat, la fiecare meci, toate circumstanțele din lume. Că-i ora prea târzie, că-i prea frig, că au prea mulți titulari lipsă, că au în față Steaua sau că n-au banii echipei lui Hagi. Le-am plâns de milă când Orbuleț le-a băgat mingea în plasă de după poartă, am testat targa lui Manea și ne-am imaginat cum am fi aruncat-o noi în capul lui Bocăneală.

Am venit în număr destul de mare pe stadion, în vremuri în care mulți alții, din alte orașe, au schimbat demult tribuna pe canapea. Am rezistat 15 etape fără să strigăm demisia dintr-un bun simț exagerat, prezent mai mereu pe stadionul din parc. Am înțeles greutățile prin care trece clubul, deși singur s-a băgat în ele, nu noi, de-afară, i le-am adus.

Da’, gata, frate! Ajunge! Mai jucați și voi ceva! Că așa murături, n-a avut Gloria din 1922 încoace!  În afară de Dolha, care-a adus de unul singur cel puțin jumătate dintre punctele turului, ceilalți jucați ca niște opăriți. Sunteți slabi, ficiori, sunteți foarte slabi. Așa e, sunteți neplătiți! Însă nu-mi imaginez deloc că ați putea juca altfel dacă cineva ar arunca bani după voi. Credeți că Braganca ar ști instantaneu să lovească mingea cu dreptul dacă ar avea o primă de 5000 de euro pe meci? Sau că Bratu ar țopăi mai mult cu fața decât cu spatele la poartă dacă cineva i-ar pune mai mult pe card? Nici vorbă. Jucați ca niște împăiați pentru că atâta știți, nu pentru că sunteți neplătiți!

Ionescu, Reano, Predescu, Ayza, Feher, Cafasso, Romario, Zahiri, Layo, nu mai zic Bratu, Ayza, Enescu sau Braganca, chiar și tu Curtuiuș, Peteleu sau tu Anton, bâști, lăsați pe alții!

Așa e, Gloria trebuie să se schimbe din temelii. E o îmbâcseală acolo ce doar cu DDT mai iese, vorba lui Viorel Moldovan. Însă până se găsesc soluții geniale, hiper și macroeconomice, n-ar fi mai simplu să schimbăm întâi echipa, să băgăm în teren prospături, nu niște cocliți ce joacă mai slab ca niște oldboiși de Liga a 4-a!

Adrian Linca

 

 | 721 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *