Motociclism viteză: Bistrițeanul Iosif Ureche, primul într-o etapă de campionat național!

Iosif Ureche, primul bistrițean care ne reprezintă județul în cadrul competiției Dunlop Romanian Superbike, a participat săptămâna trecută la cea de-a doua etapă a competiției, ce a avut loc la Brno. El s-a clasat pe primul loc, reușind să obțină cel mai bun timp din cei peste 50 de piloți participanți la categoria Rookies1000.

Cea de-a doua etapă a Dunlop Romanian Superbike, nimic altceva decât campionatul Național de motociclism viteză, s-a desfășurat pe circuitul de lângă Brno, în Cehia, în perioada 29-30 mai.

Dacă la prima etapă, ce a avut loc la Serres, în Grecia, în perioada 25-28 aprilie, bistrițeanul Iosif Ureche a avut ghinion și a fost nevoit să abandoneze cursa (n.r. – i s-a rupt lanțul), deși se afla pe locul II, la etapa din Cehia a reușit să obțină locul I la Clasa Rookies1000.

Nici cursa de la Brno nu a fost lipsită de incidente, motocicleta pilotului bistrițean rămânând fără benzină chiar înainte de a ajunge la linia de finish, astfel că a fost nevoit să o împingă până acolo, pe o distanță de circa 150 de metri.

În plus, cursa s-a desfășurat pe ploaie, dar asta nu l-a oprit pe Iosif Ureche să obțină cel mai bun timp – 2:29.

"Sunt fericit că am reușit să obțin acest rezultat și că nu i-am dezamăgit pe cei care m-au susținut. Pe această cale vreau să le mulțumesc. A fost prima mea cursă pe ploaie, dar am trecut peste asta și m-am întors la Bistrița pe primul loc", a declarat Iosif Ureche pentru Bistrițeanul.ro.

Etapa de la Brno a fost una foarte bună pentru întreaga echipă clujeană 33Team, din care face parte și pilotul bistrițean. Zoltan Zsigmond s-a clasat pe locul III la Clasa SBK, Ovidiu Marian a urcat pe treapta a treia a podiumului la clasa Rookies600, iar Răzvan Ponoran a obținut locul IV la Rookies1000.

Următoarea etapă va avea loc pe Slovakia Ring, în perioada 6-7 iulie.

Iulia Bartha


 | 317 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *