Minuni la europenele de tenis de masă: Andreea Clapa și Tania Plăian – medalii pentru Bistrița!

După o primă medalie de aur obținută de Andreea Clapa cu echipa României de junioare, probele individuale au adus alte performanțe excepționale pentru Bistrița la Campionatul European de tenis de masă pentru cadeți și juniori, desfășurat la Bratislava.

La junioare, Andreea Clapa a ajuns în semifinale la simplu după evoluții foarte bune pe tabloul principal. A pierdut finala fiind învinsă cu 4-2 de franțuzoaica Marie Migot, dar a fost răzbunată în ultimul act de Adina Deaconu de la Slatina, care și-a trecut în palmares titlul european. Bistrițeanca, aflată pe locul 3 național și 19 european la junioare, și-a luat revanșa la dublu mixt. A făcut echipă cu Alexandru Manole de la Câmpulung și nu le-a stat nimic în cale, devenind campioni europeni după o finală cu o echipă din Franța. La dublu, a ajuns în șaisprezecimi, făcând pereche cu Diana Lupu de la Slatina.

La juniori, Andrei Flămând a ajuns între primii 32 la la dublu mixt cu Alina Zaharia din Constanța și în primii 64 la simmplu și la dublu mixt, cu Paul Mladin din Constanța.

La cadete, Tania Plăian, a treia în clasamentul național, a reușit să câștige o medalie de argint la dublu, jucând alături de o rusoaică, Elina Rub. Au pierdut finala în fața unor jucătoare din Croația, cu 3-1 (11-6, 11-13, 12-10, 12-10) la simplu a ajuns între primele 16 și a ratat calificarea în optimi pierzând greu cu o jucătoare din Rusia. La dublu mixt a ajuns tot până în șaisprezecimi, făcând echipă cu un jucător rus, Dyonicov Artem.

Bistrițenii au fost însoțiți în Slovacia de Marian Filipaș, antrenorul lotului național de cadete.


 | 1.150 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *