Mintea lui Reghe nu e la nivelul genunchiului lui Balint! Un editorial de Alin Cordoș

Când te ia cu dureri de cap, te iei și te duci la vreun doctor, dacă nu cumva te uiți la firul ierbii sau iei vreo aspirină, daaaar când începi să vorbești fără tine, când începi să faci gargară, iar capra de lângă tine behăie e semn că mintea ta e cumva, dar numa cumva ajunsă la genunchiul broaștei. Dilematic ca centuristă, marele antrenor Reghecamf se întreabă hamletian (n.red. -dacă nu știe cine e Hamlet, îi spune Jiji) ce schimbăm mai întâi: oul sau găină, pardon curca pe valuri?

Genial, Reghe, după ce s-a arătat ofuscat că marele Gabi Balint îi critică strategia (???) , tacticile și abordările, se pune în poziția gânditorului de la Dolhasca și o trage direct pe poarta meandrelor concretului disimulat de o muscă obosită: Noi încercăm să câștigăm, dar se întâmplă să nu câștigăm!

Adevărat că a șutat ,porcul zboară și fotbalistul joacă fotbal,  că de marcat mai greu la deal cu proștii mici, serios, nu știam această grandioasă și istorică zicere, adică cumva să fie bine, “ ca să nu fie rău!”. Foarte frumos, doar că, Reghe draghe, te avertizăm că spălatul pe creier nu e igienă personală, iar mersul piticului nu îl face pe un mare fotbalist așa cum a fost Gabi Balint.

Corolar 2: I-auzi –  În general în fotbal se marchează ușor când reușești să profiți de o greșeală a adversarului, dar este mult mai greu să aplici aceste lucruri când adversarul se apără aglomerat. Noi nu reușim să recuperăm foarte repede și să declanșăm atacuri, iar asta mă deranjează. Am discutat-o și cu jucătorii.

Inteligent, daaaa, rău de tot: Astăzi am aflat că în fotbal, sigur nu e vorba de lupte Greco-Romane??? Sau de table???, mă Reghe, se marchează ușor cînd profiți de greșeala adversarului. Of, na, Confucius, ce zici de asta, știai despre greaua cugetare, da de cine să profiți, nebunaticule? Acu , că nu reușesc ei să recupereze, asta e viața la nervul ierbii, da atît de adâncă e cugetarea încât și groapa Marianelor (n.red. – nu e gagicile lu Tudorie) e teren plat. Puii mei…

Cât despre ceea ce crezi tu despre Gabi Balint, lasa-ne, mai e mult până departe… Altfel, ia uite, ce final apotetic avem, e din Cațavencu:

La palatul lui Nea Gigi

cîntă cucuveaua,

c-un sistem așa tîmpit,

campioană-i Steaua!

 | 1.657 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *