Mihai Oprea prognozează goluri în ultima etapă a grupelor din Rusia, țara tuturor posibilităților

Panamezii au dat primul lor gol la mondiale și s-au bucurat ca un băiat din anul 1 de fetele de la FSEGA, deși știe că nu are șanse la ele și pierde cu 1-6. Cu tripla cetățeanului Kane, care acum bineînțeles că e cel mai bun din lume și Anglia e favorite peste Rusia. Senegal și Japonia au împărțit amical punctele, cu multe goluri și păstrează suspansul calificării. Polonezii parcă au fost blocați în lift între etaje și acum sunt nevoiți să se întoarcă de unde au pornit, în timp ce Columbia a venit pregătită de dezmăț și prășit, cu Falcao, James și Quintero la volanul tractorului.

Și uite așa am avut 14 goluri în 3 meciuri, cu un egal și două traume, una pozitivă și alta nu.

Am vrut să pun titlul „Nebunia lui Salah”, dar la ce am văzut până acum în turneu, omul clar nu se ridică la nivelul de valoare al senzației românilor de pretutindeni cu aproape același nume dar comestibil. Așa că ne concentrăm azi pe începutul etapei a 3-a a grupelor, cu meciuri nu neapărat puternice dar cu implicații importante: vom stabili primele 2 optimi de finală. Rusia și Uruguay dispută primul loc în grupă, Spania, Portugalia și Iran luptă de la egal la egal la victorie pentru calificare, iar Maroc, Arabia Saudită și Egipt ne arată fața frumoasă a fotbalului, care te ajută să faci marșul rușinii când nu mai ai nimic de pierdut dar, mai ales, de câștigat. Practic, joacă de doru’ lelii.

Grupa D

Ora 17.00 Arabia Saudită – Egipt, de la Volgograd

Arabia Saudită este senzația turneului, în sensul că are senzații bune în Rusia, că nu e așa cald ca și la ei în țară. Nu cu mult, dar indicele de confort termic e mai potrivit și pot să joace fotbal de voie. Sau de nevoie, că e musai să mai dea un meci dacă tot au venit. Tura asta cu Salah om liniștit, care ia bani de la serviciu chiar și în concediu. Pentru că senzaționalul parcurs al Egiptului, în care au mers cu avionul mare pe Rusia, clasa I, fără copii care plâng, au stat la hoteluri scumpe și au mâncat bucate alese, este acum o vacanță binemeritată. Deși au intrat în turneu cu o roabă de speranțe pe umărul lui Salah, au ajuns la ultimul meci să joace doar ca să mai apară o dată la TV, să îi vadă și mânce mama că ce vedete sunt ei.

Avem așadar un meci liniștit, după ce ambele echipe au reușit cu nu prea multă sudoare să elimine presiunea și vor practica un fotbal fin, elegant, de palmares. Ca să ne exprimăm mai plastic, și saudiții și egiptenii fac complimente unei fete după ce deja au combinat-o: nu mai e necesar, că fata știe și își asumă ce are acasă, dar dă bine și câștigă la impresia artistică.

Speculez că Egipt va obține în sfărșit faima unor puncte la acest mondial și va ocupa un onorabil loc 3, uitat de toată lumea deja după fluierul final al unui meci care stârnește pasiuni în sufletul a peste 10 oameni, majoritatea din ei pe teren.

Ora 17.00 Uruguay – Rusia, la Samara

Favorita acestei ediții a Campionatului Mondial, Rusia, își reia galopul de sănătate, de data asta cu un Uruguay pus pe fapte mari, care nu joacă aproape nimic. Rusia are cel mai bun atac de la mondiale, cu 8 goluri marcate greu cu super-valori mondiale ce joacă de la aceeași oră la Volgograd (vezi mai sus), iar Uruguay are cea mai bună aparare, nu a încasat nici un gol în primele 2 meciuri. Bine, a dat și 2 goluri din bulan, deci orice echipă se va bucura să îi aibă în optimi.

Nu îi mai aduc aminte pe Suarez și Cavani că nici nu mai are rost, mijlocul uruguaian este dezastru și nu prea ajung mingile la ei cum nu ajung banii pentru Catedrala Neamului. Poate vreo fază fixă să dea bătăi de cap rușilor, dar au avut ei nopți mai grele de vodka și dureri mai mici de cap a doua zi, așa că mizăm, ca de la începutul  mondialului, pe țara gazdă. Poți să îți aduci aminte de mega entuziasmul meu pentru fotbalul fabulos practicat de ruși și încrederea mea în ei aici http://www.sportulbistritean.ro/mondialul-vede-casa-incepem-liga-4-rusia-arabia-saudita/ și aici http://www.sportulbistritean.ro/polumbia-rusalah-mondialul-vede-casa-avancronica-citeste-mihai-oprea/.

În acest context voi susține pentru prima dată Rusia la victorie, pentru că au arătat că sunt o echipă închegată și motivată, cu lucruri de demonstrat avancronicarilor de tip „Toma necredinciosul”. Uruguay nu poate câștiga grupa decât cu o victorie dar nu e neapărat premiu, pentru că în optimi se încrucișează ori cu Cristiano Ronaldo și echipa lui ori cu Cristiano Ronaldo al echipelor, Spania.

Grupa B

Ora 21.00 Iran – Portugalia, Saransk

Trebuie să menționez că glumițele pe care le-am tot scris în aceste avancronici sunt ca și Daniela Crudu: foarte bune, pasate de la unu’ la altu’, uneori te costă și sigur nu ai fost tu primul la ele. Deci, nu chiar toate îmi aparțin direct și complet și nu mai știu care de pe unde e. Dacă știi cumva că tu ai băgat-o primul, poți să îmi transmiți și îți voi mulțumi cu mare drag, pentru că mă fac vedetă. Pentru că mama e foarte mândră de mine, deci sunt vedetă în ochii ei. Serios, îmi pare rău și mulțumesc!

Cam ca și cu glumițele stă treaba și cu golurile legendarului deja Cristiano Ronaldo, pe care le vor încasa cu dragoste, admirație și nici o urmă de regret iranienii. Poate puțin regret, totuși, pentru că, surprinzător, au încă șanse de calificare în optimi, dacă bat. Bine, șansa porcului de Crăciun. Sunt mai multe șanse să fie Justin Bieber bărbat și muzician adevărat decât să treacă Iranul în dauna Portugaliei sau Spaniei.

Să revenim, Ronaldo a ajuns cel mai bun marcator de națională europeană din istorie, cu 85 de goluri, după ce l-a depășit zilele trecute pe cel mai cunoscut maghiar după Emerich Ienei, Ferenc Puskas. Mai are o sumedenie ca să îl ajungă tocmai pe iranianul Ali Daei, care are 109, dar azi are șansă să bage vreo 4-5, mai ales că la om îi place tare în lumina reflectoarelor mondiale și face meciuri memorabile când trebuie. Are și oameni puternici pe lângă el, așa că nu putem prezice altceva decât o victorie lejeră a Portugaliei și speranța să termine pe 1, ca să nu joace cu bau-baul Rusia în optimi.

Ora 21.00 Spania – Maroc, Kaliningrad

Maroc a marcat un singur gol la acest turneu, dar pentru Iran, deci nu s-a pus la ei. Practic, atacanții lor au izbutit să facă uitată în țara lor prostia aia la care îi zice „bucurie la gol”. Mare realizare, totuși, dacă ne amintim jocul foarte bun cu Portugalia și de faptul că au jucat cu Iran. Au ajuns la acest ultim meci să nu își mai bată capul cu calculele calificării și să lase băieții mari să se joace nederanjați „Nemțasca” în fața blocului, că pe ei îi cheamă părinții la somn că îi târziu.

Avem, după cum poate se întrevede din ironiile extrafine la adresa marocanilor, un meci dezechilibrat, pentru că Spania e condamnată să câștige iar marocanii par că au venit nepregătiți la mondiale și și-au uitat rotițele ajutătoare de la bicicletă acasă. Prevăd că o să mai ia o trântă.

Spania ar trebuie să fie de cinismul unui chirurg și să taie din start orice opțiune a marocanilor de a obține ceva special din partidă, 1 sau 3 puncte. Asta ca să nu repete faptele eroice de la mondialul din 2014, când ditai campioana mondială în exercițiu a executat un triplu tuluf și a aterizat cu dosul de partea greșită a liniei calificării din grupe.

Meciurile astea două le vedem concomitent, în funcție care cât de fain e, proiectate pe ecranul foarte mare de pe Terasa de Vară de la Casa EMA, pentru că acum încep meciurile cu miză adevărată și berea nu se mai irosește pe FC Singureni sau Avântul Spermezeu.

Intră și citește una alta și despre promoția desfășurată de Casa EMA și partenerii, „Mondialul se vede la Casa EMA!” https://www.facebook.com/events/307267673143714/

 | 1.113 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *