Memorialul Maria Cioncan, ediție reușită! S-au impus copiii de pe Valea Someșului!

 

"Vreau să fiu și eu Maria Cioncan", acesta a fost motto-ul sub care  s-a desfășurat la Maieru cea de-a V-a ediție a crosului școlar organizat în memoria celebrei și regretatei atlete Maria Cioncan, care a câștigat medalia de bronz la proba de 1.500 de metri de la Olimpiada din 2004 de la Atena, a cărei viață s-a sfârșit prematur într-un accident rutier în Bulgaria în 2007, la 29 de ani neîmpliniți.

Printre reprize de ploaie și aburi de frig, sute de copii din patru județe au dorit să-i aducă încă un omagiu măierencei care, în culmea gloriei sportive, a trecut la cele veșnice. Ca de obicei, de la evenimentul de vineri nu a lipsit Ștefan Beregszaszy, antrenorul hunedorean care a modelat și a marcat traseul sportivei de performanță, acesta vorbind cu mama sportivei și reculegându-se la mormântul celei ce acum veghează comuna de la înălțimea unui bust.

Cea mai de amploare manifestare sportivă de masă de pe Valea Someșului a adunat la linia de start peste 500 de elevi din Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Cluj și Maramureș.

Eforturile câștigătorilor au fost răsplătite cu diplome, medalii, cupe și tricouri. Moderată de profesorii Liviu Ursa și Paraschiva Borș, festivitatea de premiere a fost marcată de discursurile primarului Vasile Dumitru, antrenorului Ștefan Beregszaszy și directorului DJTS Bistrița-Năsăud, Constantin Florian. Organizatorii concursului au fost: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru și Asociația Sportivă Școlară „Maria Cioncan”, alături de Primăria Maieru, Asociația Județeană de Atletism Bistrița-Năsăud și Academia Olimpică Română, prin filialele județelor participante.

S-au impus copiii de pe Valea Someșului

 La categoria fete – clasele III-IV (600 de metri), podiumul a fost ocupat, în ordine, de Cătălina Gagea din Sângeorz-Băi, Adriana Serețan din Bistrița Bârgăului și Ioana Ureche din Anieș, în timp ce la băieți – clasele III-IV primul loc a fost câștigat de Leonida Iloaie din Feldru, urmat de Claudiu Moldovan din Bistrița și Mihai Petrașcu din Sângeorz-Băi. La categoria următoare, fete – clasele V-VI, prima care a trecut linia de sosire a fost Gabriela Ionașcă din Ilva Mare, în timp ce pe locurile 2 și 3 s-au situat Georgiana Andreica din Bistrița Bârgăului, respectiv Denisa Avram din Bistrița. La băieți, din aceeași categorie, primele trei locuri au fost ocupate în ordine de: Emanuel Musteață din Sângeorz-Băi, Andrei Spumă din Bistrița Bârgăului și Octavian Galben din Feldru. Pentru elevii din clasele VII-VIII, alergătoarele cele mai bune au fost în ordine: Iulia Ciurea din Bistrița Bârgăului, Ioana Gagea din Sângeorz-Băi și Adriana Buga din Feldru, în timp ce la băieți locul I a fost câștigat de Tudor Șuvei din Lunca Ilvei, locul II de Mihai Clipotă din Sângeorz-Băi, iar locul III de Daniel Flore din Bistrița.

 De asemenea, la categoria „sportivi legitimați” – băieți, primii trei clasați au fost: Răzvan Silaș, Paul Egyed (ambii de la LPS Bistrița) și Alexandru Huțanu (CSȘ Hunedoara), iar la fete: Florentina Ciherean (CSM Bistrița), Giulia Moldovan (CSM Bistrița) și Ianco Nicoleta (CSM Baia Sprie).

Radu Sârbu – mesagerul.ro

 | 1.263 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *