Medalii pe banda rulanta pentru juniorii bistriteni la nationalele de haltere

 

Tinerii halteriofili pregătiți de Mugur Saranciuc la Bistrița au venit acasă cu o tolbă plină de medalii. Rezultatele obținute recent l-au mulțumit pe antrenorul emerit.

Halterofilii bistrițeni s-au întors de la București cu nouă medalii, rezultate de care Saranciuc s-a arătat foarte mulțumit. „La feminin, juniori II, categoria 65 de kilograme, Ileana Seica, a obținut locul II la aruncat, smuls și total. La categoria 75, Anamaria Miron, a luat tot trei locuri II. La masculin, la ategoria 62, Radu Claudiu, trei locuri II și la aceeasi categorie, Chirlejan Daniel trei locuri IV. Reyultatele sunt bune pentru etapa actuală, primii trei se pregătesc pentru campionatele Europene din vară care vor avea loc în România, în complexul olimpic de la Izvorani”, declară antrenorul Mugur Saranciuc.

Pe lângă activitatea cu juniorii, principala preocupare a antenorului emerit este prgătirea celor trei halterofili aflați la un pas de calificarea la Olimpiada de la Londra. Dacă Răzvan Martin este deja calificat, celilați doi încă mai au de tras pentru această performanță. „Cu seniorii, deocamdată ne pregătim pentru europenele care vor începe pe data de 8 aprilie în Turcia, în Antalya. Acolo vom merge cu trei sportivi, Răzvan Martin, Gâscan Marius și Sâncrăian Gabriel. Așteptăm să vedem ce rezultate obțin la Europene, pentru a vedea dacă se califică mai departe la Olimpiadă și ultimii doi. Trebuie să obțină o medalie, ceea ce este mai greu, dar sperăm totuși să reușim”, explică Saranciuc.

Sansele de a obține o medalie din partea lui Răzvan Martin și a lui Sâncrăian sunt ceva mai mici, dar antrenorul nu își pierde speranța. „În Antalya, Răzvan cocurează la categoria 77 de kilograme, care este superioară lui, în timp ce la Olimpiadă va merge la 69 kilograme, categoria lui. Sâncrăian va face 85 de kilograme. Eu sper totuși câte două trei medalii, din care măcar una de aur, vom vedea totuși cu ce rezultate vin băieții”, spune cel care îi pregătește pe halterofilii bistrițeni.

Gâscan este campion european en-titre la categoria 62 aruncat, iar Sâncrăian nu a participat de doi ani la Europene.

Din fericire în rândul băieților din Bistrița nu sunt probleme de sănătate și sunt toți trei apți pentru concurs. „Sunt bine sănătoți toți, nu sunt probleme, eu vorbesc în fiecare săptămân cu ei și totul este în regulă”, conchie Saraciuc. .

Anamaria Cadiș

 

 

 | 411 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *