Medalii bistrițene la Europenele de la Praga

Șapte medalii a obținut delegația României la Campionatul European de cadeți și juniori de la Praga, trei de aur și patru de bronz. Cea mai bună sportivă bistrițeană a fost Bernadette Szocs, care a reușit aurul la dublu cadete cu rusoaica Yana Noskova, bronzul la simplu cadete și bronzul la echipe.

Berni, trei medalii

Berni a tras echipa României de cadete după ea pe toată durata competiției, până în semifinală. O semifinală dramatică, în urma căreia România a pierdut în fața Serbiei cu scorul de 3-2. Berni s-a impus cu 3-0 în fața sârboaicei Djurcik Aliz, dar Irina Ciobanu a pierdut cu același scor în fața Aleksandrei Radonjic. Apoi, Ciobanu / Szocz au câștigat în fața perechii Truzsinszki / Fenjvesi cu 3-1. Berni a pierdut greu, cu 3-2, în fața aceleiași Radonjic și soarta calificării rămânea în mâinile Irinei Ciobanu. Aceasta a fost învinsă însă de Djurcik Aliz cu 3-2 și România trebuia să se mulțumească cu finala mică. O finală mică în care aceeași Berni a fost vioara întâi, câștigând toate cele trei meciuri și obținând bronzul pentru echipa României, din care au mai făcut parte Irina Ciobanu (CSS LPS-Slatina), Roxana Istrate (CSM-LPS Buzău) și bistrițeanca Larisa Magyarosi.

Parcurs la fel de bun pentru Bernadette Szocs și în proba de simplu, unde a trecut fără probleme până în semifinala competiției. Semifinală care avea să îi aducă, ca adversară, pe favorita numărul 1 a competiției la cadete, germana Petrissa Solja. Bistrițeanca a cedat fără drept de replică, fiind învinsă cu scorul de 4-0 și obținând medalia de bronz. S-a răzbunat însă la proba de dublu, unde a făcut echipă cu Rusoaica Yana Noskova, întâlnindu-le în finală pe nemțoaicele Solja / Krieghoff. Berni și Noskova s-au impus cu 3-2, obținând astfel medalia de aur.

Cadeții, surpriza competiției

Un alt bistrițean, Dan Daniel, a avut evoluții foarte bune cu echipa României de cadeți. În semifinala competiției, România a întâlnit Belgia, o echipă mult mai bine cotată. Echipa României s-a impus însă cu scorul de 3-2, furnizând una dintre surprizele competiției. Bistrițeanul Dan Daniel a pierdut un meci și a câștigat două. Suedia s-a dovedit însă a fi o nucă prea tare în semifinală pentru echipa României, Dan Daniel, Kanabe Szilard, Alin Spelbus și Cristian Bărbulescu rămânând cu medalia de bronz.

Juniorii, doar locul 22

O evoluție slabă la Europene a avut însă echipa de juniori a României, din care au făcut parte bistrițenii Hunor Szocs, Mihai Șargu și Răzvan Gălățean, completată de Lucian Munteanu de la LPS Farul Constanța. Antrenorul echipei a fost Marian Filipaș, de la CSM-LPS Bistrița. Juniorii s-au clasat doar pe locul 22 în cadrul competiției. La proba de dublu mixt juniori, Hunor Szocs a obținut însă o performanță mult mai bună, reușind să câștige, cu Camelia Poștoacă, medalia de bronz. La simplu, Șargu s-a clasat pe locul cinci, în timp ce Hunor Szocs a terminat concursul pe locul al nouălea.

Junioarele, medaliate cu aur

Cea mai bună performanță și cele mai bune evoluții la Europene le-au avut junioarele României. La proba pe echipe, Cristina Hîrîci (LPS Farul Constanța), Camelia Poștoacă (CS Pristavu Câmpulung), Anamaria Sebe (LPS Farul Constanța) și Andrada Vincze (Armătura Zalău) au obținut medalia de aur pentru România, urcând pe cea mai înaltă treapăt a podiumului. Aceeași performanță a fost obținută și la dublu junioare de Cristina Hîrîci și Anamaria Sebe.

Gheorghe Bozga vroia mai mult

Fostul antrenor federal, în prezent antrenor la CSM Bistrița, Gheorghe Bozga spune că delegația României trebuia să obțină „medalii mai strălucitoare” la Europenele de cadeți și juniori. „Stăm bine cifric, ne-am îndeplinit obiectivul. Dar stăm bine ca și planul cincinal al lui Ceaușescu, perspectivele sunt sumbre. Sportivii bistrițeni au avut evoluții bune, au contribuit decisiv la cinci medalii din cele șapte obținute. Medaliile trebuia însă să fie mai strălucitoare. De la Berni mă așteptam la rezultate mai bune, la o culoare mai bună la echipe” a declarat Gheorghe Bozga.

 | 305 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On