Dan Matei, antrenorul Gloriei, e încrezător: ”Eu cred că autoritățile ne vor susține!”

Antrenorul echipei bistrițene de fotbal, Dan Matei, a vorbit aseară despre situația Gloriei, într-o emisiune pe bistrițeanul.ro.

Tehnicianul spune că ne batem încă la promovare și crede că putem ajunge în Liga a doua la capătul acestui sezon. ”Suntem la un punct în spatele locului 2. Știm că primele două se califică în faza următoare. Ne vom bate până la final pentru aceste locuri. Dar apoi va fi foarte greu fiindcă urmează două rânduri de baraje, cu celelalte echipe clasate pe aceste poziții, în celelalte serii. Va fi greu, dar nu imposibil”

Matei regretă că autoritățile au anunțat că nu susțin echipa în acest an, dar spune că partea financiară este asigurată până în vară, în urma proiectului finanțat de Consiliul Județean anul trecut. ”Avem asigurați banii până la finalul campionatului și cred că dacă vom fi în postura să promovăm, autoritățile ne vor susține. Oricum, lucrurile în politică sunt schimbătoare. Nu se știe ce se mai poate întâmpla de la vară”.

Întrebat dacă a fost o greșeală susținerea pe față a lui Cristian Niculae în alegerile de anul trecut, Dan Matei a fost foarte ferm. ”Nici vorbă. Oamenii ăștia (PSD, n.r.) ne-au ajutat foarte mult. Fără ei nu exista echipa asta. Era normal să le mulțumim. Cum aș mulțumi și domnului Turc dacă ar fi alături de noi. Și oricui ne susține.”

Antrenorul bistrițean nu agreează ideea Primăriei de a înființa un club doar pentru copii și juniori. ”Nu cred în acest proiect. Ce o să facă copiii la 14 ani, când schimbă școala generală cu liceul. Eu, ca părinte, nu mi-aș lăsa copilul să plece în altă parte pentru fotbal. Aaa, dacă ar merge la nu știu ce academie, da. Dar ce vom face cu acei copii? Îi luăm și îi ducem prin Cluj, prin alte orașe. Bistrița trebuie să aibă echipă de seniori, altfel nu există continuitate.

Întrebat care ar fi motivul pentru care Primăria nu vrea să îi susțină, fostul jucător al Gloriei anilor 90 a răspuns: ”Nu au contribuit cu nimic, nu au înființat-o ei și cred că de aici vine durerea. Dar n-ar fi nicio problemă. Noi putem oricând să predăm acest club la Primărie, nimeni de la noi n-ar avea nimic împotrivă. S-ar putea recupera și palmaresul, nimeni nu-i oprește să o facă. Bugetul total pentru o echipă care trage să promoveze în B ar fi de vreo 600.000 de euro, deci nu-i o sumă așa de mare. Repet, eu cred că autoritățile o să se răzgândească și o să ne susțină.”

 

 

 

 | 638 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *