Marius Muti a făcut cursuri de Taekwondo în Coreea de Sud

 

Marius Muti, președinte și instructor al Clubului Sportiv Ilyo Bistrița, a participat la cursuri de pregătire și specializare de Taekwondo WTF în Coreea de Sud, la Kyung Hee University din Suwon. Marius este primul instructor român care a participat la astfel de cursuri în Coreea. La seminar a avut parte de o companie selectă, fiind acceptați 22 de practicanți ai acestui sport din Coreea, China, România, Italia, India, Indonezia, Pakistan, Franța, SUA și Noua Zeelandă.

 

Cursurile s-au desfășurat pe mai multe secțiuni: Orientare cu maestrul JUNG HYUNG CHUL, Kyeorugi cu maestrul UM TAE YOUNG, Poomsae cu maestrul JEON MIN WOO (primul elev al marelui maestru KANG SHIN CHUL), Demonstrație și auto-apărare cu maestrul JUNG HYUN CHUL (fost căpitan al echipei de demonstrație a Coreei), Taekwondo Aerobic cu profesoara LEE MI YEON, cursuri speciale de Poomsae cu cel mai mare maestro de poomsae din lume, și anume maestrul KANG SHIN CHUL, cursuri speciale de luptă cu LIM SOO JEONG (medaliată cu aur la Olimpiada de la Beijing 2008, categoria – 57 kg), cursuri de limba koreeană cu KIM TAE JIN, cursuri de dans koreean K-POP DANCE cu profesoara LEE JI HYE și antrenament personal.

 

Cursanții au vizitat diferite obiective sportive, turistice și culturale printre care Palatul Suwon Hwaseong Haenggung, Caribian bay, vizită la Kukkiwon – sediul WORLD TAEKWONDO FEDERATION – inima Taekwondo-ului din Seul, GYEONGBOKGUNG Palace – reședința împăratului Dinastiei Joseon, Dong Dae Moon. Ceremonia de închidere a cursurilor „2012 WTF-KHU Taekwondo Camp”a fost condusă de președintele Universității Hyung Hee – dr. IN WON CHOUE, împreună cu principalul coordonator al cursului, maestrul JUNG HYUN CHUL.

 

 

Trei bistrițeni la Campionatul Balcanic. După un stagiu de pregătire la Sovata, bistrițenii de la CS Ilyo au efectuat în această vară și un stagiu la Costinești, unde au participat 27 de sportivi din județ, împreună cu instructorul Marius Muti. Timp de o săptămână, aceștia au îmbinat utilul cu plăcutul, efectuând alergări și antrenamente de rezistență și forță. "Ne-am pregătit foarte bine pentru ce urmează. La sfârșitul acestei săptămâni, participăm cu trei sportivi, Bianca Nicoletta Leșan, Adrian Sebastian Scurtu și Denisa Timeea Zinveliu, la Campionatul Balcanic de copii, cadeți, juniori și seniori, în Bosnia-Herțegovina. Vom concura cu sportivi din zece țări la luptă și poomsae și avem ca obiectiv obținerea cel puțin a unei medalii" spune Marius Muti. În octombrie urmează o altă competiție importantă, Cupa României.

 

Se fac înscrieri pentru toate vârstele. Clubul Sportiv Ilyo Bistrița face înscrieri la toate grupele de vârstă: copii (4-7 ani), copii (8-10 ani), cadeți (10-14 ani), juniori (14-18 ani) și seniori. "Practicarea acestui sport nu are limită de vârstă, cel mai vârstnic practicant de Taekwondo la CS Ilyo are 59 de ani și prin practicarea acestui sport se menține în formă. La Clubul Sportiv Ilyo, prin sportul olimpic Taekwondo, promovăm performanța dar și sănătatea. Taekwondo te ajută să scapi de stres, să îți tonifici organismul, să îți menții greutatea corporală optimă. Ne ghidăm după dictonul "mens sana in corpore sano" (minte sănătoasă în corp sănătos) și promovăm în rândul copiilor și tinerilor, disciplina, conduita morală adecvată care se reflectă prin rezultate bune la învățătură", spune instructorul Marius Muti. Detalii la telefon 0752 224 325 sau pe www.clubilyo.ro.

 

 

Augustin Danci


 | 1.188 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *