Marius Muti a adus taekwondo la Bistrița! Acum antrenează 100 de copii!

A început să practice taekwondo în 1998, la Cluj-Napoca. A obținut, de-a lungul celor 14 ani, mai multe titluri de campion și medalii. Din 2008, Marius Muti a adus acest sport de contact în Bistrița-Năsăud.

"În luna februarie 2008 am înființat, la insistențele domnului Florin Pop, în localitatea Năsăud, prima secție de taekwondo W.T.F., secție ce aparținea de Clubul Sportiv Koryo Blaj, urmând ca în octombrie 2008 să înființez cea de-a doua secție în Bistrita, iar în octombrie 2009 cea de-a treia secție în localitatea Beclean", ne spune Marius Muti.

După aproape patru ani, Marius Muti pregătește peste 100 de copii, în toate cele patru orașe, dar și în Maieru și Rodna. Clubul Ilyo a crescut progresiv iar acum, la antrenamente, se îmbină vârsta fragedă a celor mai micuți cu experiența celor care au deja mai multe concursuri la activ. De altfel, Bistrița dar și Năsăudul sunt pe harta competițiilor importante de taekwondo din țară. Cel mai important concurs de taekwondo, Campionatul Național pentru Copii și Cadeți, organizat la Bistrița de Clubul Ilyo, a avut loc în 2010, concurs la care au participat aproximativ 350 de sportivi din toată țara.

Filozofia Taekwondo pe internet

Filozofia Taekwondo, principiile după care se ghidează acest sport, cum se practică și istoria lui, toate sunt explicate pe site-ul oficial al clubului Ilyo, www.clubilyo.ro. Site-ul cuprinde o prezentare detaliată a clubului, galerii foto de la evenimentele importante, calendarul competițional, programul antrenamentelor dar și date de contact pentru cei interesați să practice acest sport. Sportivii clubului Ilyo sunt prezentați și ei pe site, cu performanțele obținute în concursuri.

Campion național și "Laureat al sportului"

Marius Muti  început să practice Taekwondo în cadrul Clubului Sportiv “FORÅ¢A TAEKWONDO CLUB” din Cluj-Napoca, iar din anul 2001 s-a transferat la Clubul Sportiv KORYO Blaj, secția Alba- Iulia,unde a activat până în anul 2009. Deține centura neagră – 2 Dan și a primit, de-a lungul timpului, mai multe distincții în urma rezultatelor obținute. În anul 2005 s-a clasat între primii 10 sportivi din județul Alba, iar în anul 2006 i se acordă distincția de “Laureat al sportului” pentru rezultatele obținute în activitatea sportivă.

A fost campion național și multiplu medaliat cu argint și bronz la Campionatele Naționale și la Cupa României, dar și câștigător și medaliat al mai multor concursuri internaționale, dintre care amintim locul 1 la Cupa Ambasadei Republicii Coreea (2004), locul 1 la International Belgrade Trophy din Serbia (2009), locul 3 la Austrian Open (2006), locul 3 la Carlovac Open – Croația . În anul 2002 susține și promoveaza examenul de instructor de Taekwondo W.T.F., iar în anul 2004 susține și promovează examenul de arbitru de Taekwondo W.T.F.

Augustin Danci

 

 

 | 638 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *