Marius Chiuzan ne provoacă la „Turul ciclistic al Bistritei” editia a -5-a

Bistritenii vor si ei sa se opuna dominatiei automobilului. Poluarea este una dintre marile probleme cu care se confrunta planeta noastra.

Un grup de cativa bistriteni si-au pus in cap sa schimbe, in masura posibilitatilor lor, aceasta problema. Isi spun Masa Critica Bistrita, dar nu sunt o organizatie, nu au un lider si nici nu cer nimic. Doar militeaza pentru un trai mai putin poluant. "Masa Critica este doar o plimbare cu bicicletele, care are loc de obicei in ultima zi de vineri a fiecarei luni, din mai multe orase de pe glob. Nu are niciun mesaj oficial, desi este inteleasa ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport, cele "nepoluante", spun cei care fac parte din aceasta miscare. Filosofia generala este exprimata de sloganul "Noi nu blocam traficul, noi facem parte din el", iar scopul este acela de a se opune dominatiei automobilului asupra culturii urbane. Masa Critica s-a nascut in septembrie 1992 in San Francisco, Statele Unite ale Americii, iar acum exista in aproximativ 550 de orase din intreaga lume. La ea nu participa numai biciclisti, ci si skateborderi, roleri, etc.

Cei care doresc sa ni se alature sunt asteptati vineri 27 aprilie 2012, ora 18.00 in fata Centrului Cultural Municipal Bistrita pentru o plimbare de circa o ora pe strazile din oras.

 

MERSUL PE DOUA ROTI INSANATOSESTE !

MERSUL PE PATRU ROTI IMBOLNAVESTE !

 

Coordonator grup de initiativa – T. Rebrean.

Coordonator editia a – 5- a , Marius V. Chiuzan – tel. 0745.428335, 0788.409690 .

Partener media: www.bistritanews.ro , http://www.rasunetul.ro/, (asteptam si alte organe de presa )

 

 

P.S. – Sunt invitati sa participe ciclistii care au biciclete in stare buna de functionare, echipament de protectie si semnalizare si cunosc regulile de circulatie pe arterele publice.Traseul parcurs va fi: Ecaterina Teodoroiu, C.R.Vivu, Han, Gen.G.Balan, Bistricioarei, Dornei, G.Sincai, Independentei, Kaufland, Independentei,Garii, Decebal, A.Muresanu, Han.

 | 346 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *