Maria Sănmărtean:„Promovarea în Ligă a devenit aproape imposibilă”

 

Directorul CSM Bistrița, Maria Rus-Sănmărtean, spune că noul sistem competițional în handbalul feminin va face aproape imposibilă îndeplirea obiectivului echipei feminine bistrițene, acela de a accede în Liga Națională.

Cum vedeți șansele la promovare în urma schimbării sistemului competițional?

Promovarea a devenit aproape imposibilă. Nu ai nici o șansă într-o serie cu 12 echipe, cu 3 turnee între primele 3 clasate și cu un baraj la care participă ultimele 2 din Liga Națională. Și mai ales fără bani de transferuri. Noi ne-am dorit foarte mult, ne dorim în continuare, dar suntem realiști.

Ați primit promisiuni de la Primărie că veți fi sprijiniți…

Da, așa este. Primarul Ovidiu Crețu este foarte aproape de noi. Însă deocamdată nu s-a concretizat nimic. Am depus cererea noastră pentru 6 miliarde, bani fără de care nu ne putem descurca. Clubul Sportiv Municipal nu poate susține echipa. Sperăm să primim un vot favorabil într-o viitoare ședință de Consiliu Local, altfel nu știu ce se va întâmpla.

La finalul campionatului trecut, spuneați că veți întări echipa cu câteva jucătoare de valoare. S-a întâmplat asta?

Deocamdată avem doar 3 jucătoare de la Silcotub, sub formă de împrumut. Îi mulțumim domnului Tadici că ne-a înțeles și ni le-a dat fără bani. Altfel cine îți dă vreo jucătoare fără bani. Nu putem aduce nimic fără buget. Am reușit o pregătire bună, un cantonament, dar transferuri nu putem face fără bani.

Așadar, obiectivul echipei s-a schimbat?

Nu s-a schimbat, dar a devenit foarte greu de atins. Sunt dezamăgită după deciziile federației și spun, cu toată sinceritatea, că misiunea noastră a devenit aproape imposibilă, dacă nu chiar imposibilă.

Adrian Linca

 

 | 929 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *