Majoretele de la LPS încing atmosfera

Liceul cu Program Sportiv a înființat în acest an o trupă de majorete cu care face senzație. Fetele sunt invitate la diferite spectacole și încing atmosfera de fiecare dată când dansează, iar prestația lor
este aplaudată la scenă deschisă
la fiecare eveniment.

Trupa de majorete este formată din 12 fete superbe, de la clasele a IX-a și a X-a a Liceului cu Program
Sportiv și este finanțată din bugetul școlii. Ideea înființării acestei trupe aparține profesorilor Cornel Săplăcan, Adriana Toderic și Lucian Alexa, totodată coregrafii majoretelor.

În acest week-end, majoretele au făcut super-show la competiția de box de la Sala Polivalentă și au impresionat prin costumație și prin coregrafie. Spectatorii au aplaudat frenetic evoluția ti-nerelor dansatoare de la Lice-ul cu Program Sportiv.

Fetele fac repetiții în sala de dans situată în încinta școlii, iar pe viitor, coregrafii se gândesc să participe și la competitii naționale de profil. Și în acest an au primit o invitație în acest sens, pe care au refuzat-o, trupa fiind acum în plin proces de formare. Abia de la anul, majoretele de la LPS vor participa la o competiție națională. Tot în cursul anului viitor se va face o preselecție pentru a mări grupul sau eventual pentru a completa plecările. În urmă cu doi ani, Liceul cu Program Spor-tiv a mai avut o trupă de majorete, însă după ce fetele au terminat școala proiectul a fost abandonat. Cele 12 dan-satoare au trecut printr-o preselecție pentru a reprezenta liceul în diverse evenimente.

Cornel Săplăcan, u-nul din coregrafii trupei susți-ne că Liceul cu Program
Sportiv are cea mai tare trupă din oraș. Tocmai de aceea fetele sunt invitate la diferite spectacole. „Avem cea mai tare trupă din oraș și ne gân-dim serios ca anul viitor să participăm la Concursul Na-țional de Majorete. Trupa aparține Liceului cu Program
Sportiv, iar fetele au fost alese în urma unei preselecții” a declarat Cornel Să-plăcan, unul din coregrafi.

Fetele se pregătesc pentru 1 Iunie, când vor avea o prestație pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”.

 | 161 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On