Mai are cineva vreo șansă? Un material despre Formula 1 scris de Dorin Dobra!

 După primele 3 curse ale sezonului este evidentă supremația celor de la Mercedes AMG. Cu o singură excepție scuzabilă, abandonul lui Hamilton în prima cursă, băieții de la Mercedes au luat totul. Toale pole-urile, toate dublele, și nu oricum, ci într-o manieră grăitoare la distanță de zeci de secunde de urmăritori după o cursă întreagă. În ce măsură este totul explicabil, în condițiile schimbărilor revoluționare de regulament, rămâne de discutat, atâta timp cât constructorul german Mercedes a livrat echipelor cu care are contract cel mai bun motor de astăzi din Formula 1.

            Peste 10 zile, în 11 mai, începe în Marele Circuit ceea ce cunoscătorii numesc ”runda europeană”. Se spune în Formula 1 că primele 3 curse sunt cele care permit echipelor ultimele intervenții și reglaje astfel că, odată cu Circuitul din Spania vom ști cu adevărat unde se poziționează fiecare. Întrebarea de anul acesta e însă alta. Anume, aceea dacă mai are cineva vreo șansă să-i ajungă pe cei de la Mercedes care au perfecționat și ei mașina în toată această perioadă.

            Pentru cei din eșalonul doi, adică Red Bull, Ferrarri, Williams, McLaren și Force India au apărut deja victimele în urma evoluțiilor; cea mai notabilă este însăși cea a team-managerului de la Ferrarri. Rămâne de văzut care dintre toți aceștia mai poate recupera ceva, în condițile în care Mercedes AMG a acumulat deja puncte cât toți urmăritorii săi de pe locurile 2, 3 și 4 la un loc.

Dorin Dobra

 | 1.094 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *