Macao vs. Las Vegas

Sunt diferite și totuși asemănătoare, sunt cu similarități  dar totuși sunt cât se poate de distincte. Poate că pare confuz, dar se fac deseori comparații între orașele Macao și Las Vegas, mai ales în ceea ce privește viața de noapte, atmosfera jocurilor de noroc și câștigurile sau preferințele jucătorilor si ai pariorilor. Las Vegas este cunoscut sub diverse titulaturi, printre care orașul păcatelor, Capitala Lumii Neon, Salariile Pierdute, Capitala Căsătoriilor a Lumii și Capitala Lumii a Jocurilor de Noroc. Dar de curând și Macao a început să se impună, câștigând titlul de Capitală Mondială a Jocurilor de Noroc.

Care este cel mai simplu mod de a decide între cele două? Nu, nu este ceva simplu, nu există o scurtătură, o decizie corectă sau greșită, pentru că fiecare are avantaje, iar atât Macao, cât și Las Vegas sunt excepționale când vine vorba despre oportunități de jocuri de noroc saucasino online. Dar există o diferență crucială. Macao este mai serios acolo unde mizele sunt întotdeauna mari. În timp ce în Las Vegas, este mai distractiv și mizele sunt fie mici, fie medii. Acestea fiind spuse, există mai mult decât jocuri de noroc în ambele destinații.

O scurtă istorie

Să începem cu începutul și să ne dăm seama unde se situează fiecare – la propriu, și la figurat. Las Vegas a apărut în multe ocazii în filme și seriale, portretizat drept capitala jocurilor de noroc. Este cel mai mare oraș din statul american Nevada și este printre principalele destinații turistice din lume, recunoscut internațional pentru oportunități la casele de pariuri și cazinouri. Orașul a fost construit în 1905, pentru ca în 1911 să primească și titlul administrativ și apoi să se remarce cu un ritm de creștere și dezvoltare susținut – se impune prin împrejurimile deșertice și luminile neon care populează seara orașul.

Regiunea Administrativă Specială a Republicii Populare Chineze sau mai simplu spus Macao datează încă din anul 1557. Micul teritorul cu statut de regiune autonomă este situat pe coasta de est a Chinei, la vreo 60 de kilometri sud-vest de Hong Kong. Aici cazinourile sunt printre principalele atracții – există atât forme legale, cât și forme de distracție mai puțin cunoscute, cel mai popular joc din teritoriu fiind Pai Gow, un domino chinezesc. Dezvoltarea pe partea de gambling a început abia la începutul anilor 2000, creșterea fiind una rapidă.

Mici diferențe între cele două capitale ale jocurilor de noroc

Macao și Las Vegas seamănă din mai multe puncte de vedere, dar reușesc să se diferențieze prin câteva detalii, care pentru vizitatori contează. Și nu ne referim la distanțele pentru a ajunge la o anumite destinație și ce costuri implică, ci mai degrabă la următoarele:

  • jocurile de noroc și pariurile: aici este vorba despre un nivel de abordare, pentru că dacă Las Vegas este cunoscut pentru că este o destinație distractivă care combină jocurile de noroc într-un amestec nebun,  Macao este o destinație în care jocurile de noroc sunt în centrul atenției, individual, în jurul cărora gravitează restul;
  • aspectul: Las Vegas este mai atrăgător și pentru că publicul este mai familiarizat cu el prin faptul că a tot fost văzut prin filme, în timp ce Macao pare mai degrabă o destinație interzisă, cu toate că este la fel de primitoare;
  • cheltuielile: atunci când vine vorba despre accesibilitate, se pare că Macao este mai ieftin în ceea ce privește costurile, pentru că nu este o destinație atât de populară, fără să îl facă însă un oraș care nu înghite câteva mii de euro pe cazare, mâncare, plimbări etc.;
  • alte opțiuni ca turist: cei care au vizitat ambele orașe au remarcat că, în ciuda faptului că sunt recunoscute ca orașe în jurul cărora gravitează jocurile de noroc, au și opțiuni alternative de distracție. Dacă Las Vegas mizează pe viață de noapte, Macao are și alternative mai puțin zgomotoase și pune accent de diversitate, pe tururi orientate și către familii, în timp ce Vegas mizează pe cupluri sau bărbați singuri.

Costurile interne

Venitul din jocurile de noroc este unul dintre aspectele de luat în considerare atunci când vorbim despre această „confruntare”. La prima vedere, Macao pare a fi dezavantajat, deoarece este de aproximativ trei ori mai mic decât omologul său american. Cu toate acestea, populația celor două orașe este aproape aceeași. Și totuși, deși Macao este mult mai mic decât orașul și are mai puțin spațiu pentru complexe uriașe de cazinouri, veniturile sale din jocurile de noroc sunt de trei ori mai mari decât în Las Vegas, ceea ce este destul de impresionant – iar acesta continua să crească anual..

Taxele cazinourilor sunt principala sursă de venit pentru orașele de jocuri de noroc. Trebuie să găsească echilibrul potrivit între a lua suficient pentru a continua să crească, dar să nu ia prea mult, altfel vor înstrăina operatorii de cazinouri. Cotă lunară de impozitare în Las Vegas pentru jocurile de noroc este de 6,75%, dar percepe și cazinourilor o taxă anuală fixă de 250 USD per slot machine dacă există mai mult de 15, iar aici mai exista și impozitele federale

Macao, pe de altă parte, a decis să păstreze lucrurile cât mai simple posibil. Industria jocurilor de noroc trebuie să plătească orașului 40% din veniturile sale brute sub formă de taxe și asta este mult. În total, 78% din veniturile Macao provin din taxele de jocuri de noroc.

Totodată, Unul dintre principalele motive pentru care Macao înlocuiește Las Vegas că capitală a jocurilor de noroc a lumii este demografia să, care joacă un rol important. Mai exact, două treimi dintre vizitatorii Macao provin din China, o economie în creștere. Pe de altă parte, 49% dintre vizitatorii din Las Vegas provin din vestul Statelor Unite. Restul vine din străinătate, în principal din Europa de Vest.

Concluzie

Dezbaterea despre care este adevărata capitală a jocurilor de noroc din lume continuă și nu pare să slăbească din interes. Adevărul este că nimeni nu știe cine sau dacă vreuna este castigatoare și nici nu prea ar conta pentru că în definitiv, de ce să alegi când amândouă sunt la fel de ofertante? Sigur, Las Vegas are un număr dublu de cazinouri comparativ cu Macao, dar totul este doar o chestiune de alegere. Cum începem o comparatie ori câștiga unul, ori câștiga altul, așa că nu prea ajungem la o concluzie pentru că totul este, în definitiv, luat din considerente subiective. (P)

 | 465 vizualizări

Author: Adrian Linca

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *