Luptele, pe dinafară

 

Oamenii lui Ovidiu Crețu dau semne că se pricep la sport la fel de bine ca la asfaltat străzi, adică rău către deloc. Lăsând pe dinafară clu-bul de lupte Hercules, cel mai îndreptățit să primească sprijin dintre toate numele de pe lista de fonduri nerambursabile a primăriei, oamenii lui Crețu arată că nu prea le pasă unde se duce mălaiul urbei. Asta ca să nu ne gândim că încă ar mai putea ține șmenuielile și para-ndărătul.

            Fără să-i atac pe cei abonați la cașcavalul primăriei, deși sportul de care se ocupă unii seamănă mai mult cu o fabrică de făcut bani, trebuie explicat clar ce face Bancea. El se pricepe bine la lupte, fiindcă a fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat Bistrița vreodată. Și vrea să reînvie un sport care a murit de ceva vreme în acest oraș. Și-a făcut un club privat, fiindcă CSM-ul nu l-a băgat în seamă niciodată, deși putea înființa de-a lungul timpului o secție de lupte în cadrul clubului, secție ce se justifica mult mai bine decât alte frecții ce se practică pe acolo. A în-chiriat o sală de la Direcția pentru

Sport, deși putea primi gratis una din multele pe care direcția le folosește pentru altceva decât pentru sport. Și a adunat vreo 30 de copii, cu o muncă titanică de convigere a părinților, ce nu-și mai dau odraslele la astfel de

sporturi. Acuma, ar fi avut și el nevo-ie de un pic de sprijin din partea comunității locale, care l-a înțeles anul trecut, la înființare, și i-a dat bani pentru niște saltele. Nu a fost de-ajuns însă, fiindcă nevoile sunt mari. Echipamentele, competițiile, taxele către federație, toate înseamnă bani pe care o secție de lupte nu are cum să-i producă.

            Aruncând cu bani grei de la Gloria și până la CSM (finanțat de două ori din banii statului), Primăria nu a mai găsit 5000 de euro pentru lupte. De parcă i-ar fi dat lui Bancea și nu copiilor Bistriței, care reușesc să se rupă de la calculator și să practice un sport de mare angajament, specia-liștii de doi lei ai comisiei lui Crețu au făcut o mare nedreptate. Puteau rupe de-o fasole de la foxtrot și de la kumite sau puteau lua de la alte do-menii care nu și-au consumat plafonul. Însă au mai arătat o dată că cineva care chiar vrea să facă ceva, nu doar să fenteze bugetul, nu are nici o șansă în lupta cu marii sifonari de la stat. 

Adrian Linca

 | 888 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *