Luca Iancu îl admiră pe Năstase”¦ pe Ilie Năstase

Vicepresedintele Consiliului Judetean este un împătimit al tenisului, sport pe care l-a practicat în tinerețe. Silueta și ambiția se datorează acestui sport, pe care Luca Iancu îl practică de fiecare dată când are timp liber.

De cât timp practicați tenisul?

Am jucat tenis de mic, la Școala de Sport din Mediaș, de unde sunt de loc. De fapt jucam fotbal și în paralel mai jucam câte o partidă de tenis. Pasiunea pentru sport o am de la tatăl meu, care a jucat fotbal la Steaua, la CCA cum se chema atunci. A fost coleg de generație cu Dobay, Baratky și Angelo Niculescu, fotbaliști mari ai acelor vremuri”¦ Totuși, dragostea mea a rămas tenisul și pe parcurs m-am orientat spre acest sport pe care îl practic și acum, ca hobby.

Ce amintiri plăcute aveți, legate de acest sport?

Am jucat vreo 200 de meciuri de-a lungul vremii. Nu vreau să mă laud, dar băteam tot; am fost campion al Sibiului mulți ani la rând. Pe urmă am jucat la „U” Cluj, în perioada studenției si m-am retras, treptat, orientându-mă spre carieră. Prima rachetă țin minte că am primit-o pe când aveam vreo 10 ani. Din aia de lemn, „de Reghin””¦ mai țin minte și acum Pluto era mo-delul.

Care este jucătorul preferat?

Ilie Năstase a rămas favoritul meu. I-am admirat talentul și stilul său de joc și pentru mine a fost un model. Din noua generație îi admir pe cei doi grei: „masina de
sport” Federer și „super-talentul” Nadal. Iar din clasicii tenisului Bjorn Borg a fost preferatul meu. La rândul meu, cred că sunt un model pentru copiii mei, care joacă și ei tenis. Băiatul meu a rămas apropiat de fotbal, invers de cum am făcut eu, dar mă bucur că amândoi fac sport.

Cum v-a influențat tenisul în viață?

Pot spune ca m-a disciplinat și m-a ambiționat, calități de care profit din plin în ceea ce fac acum. Regret că nu am timp să mă relaxez mai des pe terenul de tenis pentru că din tenis am învațat să câștig”¦

 | 320 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On