Lotul național, alături de Mihaela

Două dintre colegele de echipă de la lotul național, Dana Plotogea și Alexandra Rusu (foto), cu care Mihaela Purdea a obținut cele mai bune rezultate pe plan internațional, mai ales la ultima ediție a Cupei Mondiale, au ținut să fie alături de bistriteancă și au participat la eveniment. La un moment dat, Plotogea a declarat: „Așteptăm ca din primul profit Mihaela să facă un chef, la care să ne îmbete cu țuică de prune, cum e la Bistrița…”. Din păcate, de la eveniment a lipsit, din motive personale, Eva Tofalvi (nr. 1 în lotul României), însă nu au lipsit colegele Mihaelei de la C.S.A.M.B. Predeal (unde este legitimată bistrițeanca). ”Mă bucur că au fost alături de mine colegele de echipă și vreau să le mulțumesc pentru efortul făcut. Dacă venea și Eva, echipa era completă”, a încheiat Mihaela Purdea.


Mihaela, cum te-ai gândit să investești într-un teren sintetic?

Când am plecat din Bistrița, mi-am făcut promisiunea că mă voi întoarce alături de cei dragi și voi face un lucru bun. Am absolvit această școală și am găsit înțelegere la Comitetul Director, care a fost de acord din prima clipă. Am dorit să îi aduc un omagiu fratelui meu, care a absolvit tot aici și sper că prin gestul meu voi ajuta și copiii să obțină mai ușor performanțe. Cu siguranță că mă gândesc și la restul oamenilor din Bistrița, doritori de mișcare, astfel că după-amiaza, când se încheie orele de școală, pot închiria terenul.

Cât a costat investiția?

Investiția a costat aproape 80.000 de euro, bani obținuți din fonduri proprii și din credite bancare. Am fost ajutată și de părinți, ei fiind tot timpul alături de mine, susținându-mă în tot ce am făcut. Mi-am dorit ca acest teren să fie gata în vara anului trecut, dar am întâmpinat mai multe obstacole, despre care nu vreau să vorbesc…

Acum ești în vacanță. Cum caracterizezi sezonul încheiat?

Dacă vorbim pe plan internațional, a fost cel mai bun din cariera mea: locul 38 la individual și locul 6 cu ștafeta (rezultat istoric), ambele la Cupa Mondială. La Naționale am dezamăgit puțin, venind pe locul 4 la toate probele, posibil din cauza oboselii. Nici la Cupa Mondială nu a fost ușor, mai ales că m-am acomodat greu cu schimbările de fus orar.

Care va fi următoarea performanță a ta?

Vom vedea… Eu m-am gândit că voi continua încă doi ani, timp în care voi încerca să ating ”vârful” carierei, ceea ce ar însemna și o prezență la Olimpiada din 2010 ”“ Vancouver (Canada). Aș încheia astfel un ciclu început de antrenoarea mea, Rodica Drăguș, care a avut performanțe notabile tot în Canada.

 | 87 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On