Livezile câștigă repetiția pentru finala Cupei

Pe o vreme foarte urâtă, pe ploaie și la o temperatură destul de scăzută, Voința Livezile și Progresul Jelna s-au întâlnit în ultimul derby al acestui sezon. Campioana a părut că joace fără motoarele turate la maxim, dar s-a impus cu scorul de 2-0, în repetiția pentru finala etapei județene a Cupei României.

Filmul meciului.

Voința Livezile a ”tăbărât” pe adversari încă din primele minute, Gotea ratând prima mare ocazie la numai 3 minute de la fluierul de start. Primul gol al gazdelor avea să vină în minutul 7, când Sighiartău trimite un voleu din interiorul careului mare, mingea oprindu-se în plasă (1-0). Același Gotea trece pe lângă majorarea scorului în minutul 16, printr-o ghiulea de la 18 metri, care nimerește bara. Cinci minute mai târziu, Măjer arată că e fotbalist, execută perfect o lovitură liberă, dar transversala îl salvează din nou pe Pop. Jelna se trezește abia după prima jumătate de oră, când Mureșian are golul egalizator în bocanc, dar Voivod face și el parte din cea mai bună echipă din județ și respinge cu un reflex de portar mare. Cu un minut înainte de pauză, Sighiartău reușește o fază de toată frumusețea pe partea stângă, trimite mingea în careu, de unde Sebi Rus îndeplinește o simplă formalitate și face 2-0. La reluare, echipa din Livezile scade turația motoarelor și Jelna prinde curaj. În minutul 65, Șomodi are o răbufnire de orgoliu, se distrează cu trei adversari și îi pasează lui Gordea, care trimite în bară, de la numai 5 metri. Nu se mai întâmplă nimic notabil până la finalul meciului și Livezile câștigă cu 2-0 ultimul meci al unui sezon perfect.

Arbitraj.

Centralul Călin Sângeorzan a condus foarte bine partida, ce-i drept, un meci ce nu i-a pus probleme. Arbitrul nu a ieșit însă deloc în evidență, lăsând jocul destul de liber. Știe să lase avantaj, nu fluieră des și știe să se facă respectat de jucători.

Jucătorul meciului.

Tinel Sighiartău a fost cel mai bun jucător de pe teren. A marcat primul gol și a creat faza din care Sebi Rus a înscris pentru 2-0. Un jucător care în multe meciuri ratează exasperant și dă dovadă de indolență, de această dată a fost eficient, a făcut diferența într-o echipă de vedete.

Atmosferă.

Vreme și atmosferă urâtă la meciul din avanpremiera ultimei etape. Ploaia de afară și terenul destul de prost au privat derby-ul de interes din partea iubitorilor fotbalului județean. Doar câțiva spectatori s-au înghesuit în balconul de la Livezile pentru a vedea campioana în ultimul meci acasă.

Voința Livezile:

Pe un teren destul de prost, echipei lui Constantin Sava i-a lipsit de această dată spectacolul. A marcat două goluri și a dominat meciul, fără a da senzația că forțează prea mult. A arătat însă ca o adevărată campioană, eficient, dând dovadă de maturitate în joc. E clar, cu această echipă, Livezile nu mai are ce căuta în Liga a IV-a.

Voivod; Serețean (Burcutean 90+1), Georgiță, Gotea (Cornel Pop `57), Bugnar (Haliță `65), Tomoioagă (Olariu `88), Grad, Măjer, Sighiartău, Precup, Sebi Rus

Progresul Jelna:

Formația lui Traian Ionele a ținut piept unei echipe care a umilit formații redutabile în ultima perioadă. Cu o apărare închisă aproape ermetic, oaspeții au avut doar câteva scăpări care însă i-au costat scump. Vărărean i-a ținut piept cu succes lui Măjer, fotbalistul de la Livezile fiind vizibil incomodat de prestația foarte bună a fundașului Jelnei. Fără vedete, Ionele a reușit să pună în teren o echipă bună, care a ratat însă „la mustață” locul al treilea.

Pop; Tot, Arcălean, Macovei, Vărărean, Cucuiet, Bugnar, Mureșian, Rogna (Ani `81), Gordea, Șomodi

Arbitri: Călin Sângeorzan; Mihai Marica, Andra Hiticaș.

Observator: Titus Mizgan.

Avertismente: Măjer, Grad / Tot, Vărărean

 | 159 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On