Liga1: Remarcabilul Out & Off ”“ 2: Șumudică face orice doar să aibă dreptate

OFF

Pandurii – Viitorul 1-1 (Nicoară 46 / Rusu 72)

Viitorul a jucat cu Pandurii de parcă știa că au o echipă mai bună. N-au o echipă mai bună, dar au avut în meciul acesta o echipă care a jucat mai bine. Suficient de bine încât să domine partida, dar nu suficient de bine și pentru a mai marca măcar o dată sau pentru a face să nu conteze erorile de arbitraj – echipa lui Hagi a avut un penalty clar în minutul 70, la faultul lui Vasjelivici asupra lui Vlad Rusu. Foarte fain golul aceluiași Rusu, două minute mai târziu. Dincolo, am înțeles că viața-i grea, băieții sunt trișit, fotbal pot juca doar uneori, faptul că au șanse concrete de-a se bate la titlu și chiar de-a-l câștiga nu e suficient.

Steaua – Astra 2-0 (Momcilovici 12, Stanciu 59)

Partea proastă pentru liderul campionatului a fost că ei n-au jucat nici pe departe pe măsura valorii lor, iar adversarii au cam făcut-o. A fost un meci clasic în care unii prind o zi proastă, iar ceilalți își respectă valoarea. Ziua proastei a echipei lui Șumudică are explicații. Chipciu chiar are ghinion, Bourceanu la al 3-lea meci bun spre foarte bun, Momcilovici are caracteristicile unui fotbalist care s-ar putea dovedi mai util în meciuri internaționale decât în ciudatul nostru campionat. Dincolo, echipa lui Șumudică pare epuizată în primul rând mental, lucru care se poate întâmpla nu doar pentru că nu-ți merge jocul, ci și pentru că fizic nu poți să joci ceea ce ai dori.

ASA Tg. Mureș – Dinamo 0-0

Fiecare echipă a câștigat câte-o repriză fără însă să marcheze. Oricât ar suna de aberant, cam asta s-a-ntâmplat. Îmi place ceva la Rotariu, ceva ce nu vezi în campionatul nostru decât foarte rar – ușurința cu care fotbalistul lui Dinamo se mișcă pe teren, are o iuțeală elegantă, o tehnică bună și-un fizic ciudat de subdezvoltat pentru numărul de ani de când joacă-n Liga 1. Mă-ntreb dacă un fizic un pic mai legat i-ar fura din această fluiditate-n mișcări. Dinamo a obținut un rezultat bun, mai bun chiar decât era de așteptat. După ce-au pățit-o cu Chiajna-n Cupa Ligii, un egal cu Tg. Mureș chiar e OK pentru moralul lor. Ardelenii au un lot mai bun decât arată pe teren c-ar avea, m-aștept să-nceapă să câștige meciuri chiar dacă până la finalul play off-ului vor avea parte doar de adverasri tari.

OUT

Petrolul – CSMS Iași 1-2 (Begeorgi 47 / Bole 8, Andrei Cristea 28)

Care ar fi fost șansa ca echipa lui Napoli să fie actor într-un meci atât de frumos? Mai ales că adversară le era cea mai depresivă echipă din Liga 1 la ora actuală, Petrolul. Meciul a avut ritm, execuții, intrări tari la minge, goluri faine. După 9 înfrângeri consecutive, ploieștenii ar trebui să facă deja primele mișcări în ceea ce privește reconstruirea echipei pentru a reveni după un singur sezon în Liga 1. Problema este că, în acest moment, nu doar că nu e anunțat vreun plan concret “pe mediu și lung”, cum ar zice Hagi, dar nici măcar nu se poate întrezări ceva în vreo direcție. Moldovenii au câștigat și pentru că s-au obișnuit să câștige punte. Pur și simplu au ajuns la un nivel la care nu le mai percepi vreo urmă de teamă-n joc. Singurele lor limite sunt cele legate de valoarea individuală a jucătorilor. Regret că avem acest sistem cu play off și play out, lucru care-mi fură plăcerea de-a vedea echipei cu pretenții bătute la fundul gol de Iași.

FC Voluntari – FC Botoșani 1-1 (Bălan 90 / Dan Roman 51)

În ultimele două sezoane, Pustai s-a cam obișnuit cu tot felul de ghinioane, cum este și golul marcat de Bălan în ultimul minut al meciului. În faza asta, aproape că nu mai contează cine joacă mai bine, cine are mai multe ocazii, contează tare mult cine ia puncte. Botoșani a avut o șansă mare să le ia pe toate de la Voluntari și-a ratat-o mai mult decât prostește. Am văzut că Maftei e acuzat că ar fi grești la golul moldovenilor, dar cu adevărat de acuzat e marcajul pe care i-l face Novakovici lui Dan Roman.

Poli Timișoara – CFR Cluj (Ovidiu Popescu 10, Zicu 43 / Camora 90, Petrucci 91)

N-aș fi crezut că o echipă antrenată de Florin Marin poate lua două goluri în prelungirile unui meci. Un meci în care adversara timișorenilor avea o motivare inferioară să câștige și-un meci în care egalarea s-a produs după ce oaspeții evoluaseră deja mai bine de 30 de minute cu un om în minus. Timișorenii sunt marii perdanți ai acestei etape fără niciun dubiu, iar jucătorii CFR-ului au șansa de-a face dintr-o conjunctură tristă una de care să-și aducă aminte cu ceva nostalgie.

Concordia Chiajna – CS U Craiova 1-0 (Iliev 10)

Victoria cu Dinamo le-a arătat ilfovenilor că pot câștiga meciuri chiar și-n fața unor fotbaliști mai bine cotați decât ei. Aparent, asta nu-i mare scofală, dar când ai în campionat o serie atât de neagră, probabil că lucrurile au fost dificile din perspectiva moralului inclusiv pentru Falub, nu doar fotbaliștilor săi. Craiova n-a jucat chiar rău, dar când ai în față un adversar disperat, care a deschis repede scorul și nu are vreo intenție să joace neapărat fotbal, ci doar să câștige 3 puncte, atunci poți să-ți vezi limitele.

Ștefan Beldie/3surse.ro

 | 1.290 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *