Liga a 5-a : FC Bistrița, victorie în minutul 94: 2-1 cu Progresul Tăure! (FOTO)

Etapa a treia a seriei a I-a din cadrul campionatului județean al ligii a cincea a programat, pe stadionul Iproeb, întâlnirea dintre FC Bistrița și Progresul Tăure, derby-ul acestui început de campionat, ambele echipe fiind neînvinse după primele două etape.

Jocul a fost unul frumos , mult peste nivelul unui joc de liga a cincea, în care ambele echipe au încercat să pună mingea jos și să construiască, atât cât le-a permis starea gazonului, o partidă în care după o repriză echilibrată terminată de gazde în avantaj, oaspeții au egalat împotriva cursului jocului, iar gazdele au alergat după victorie, o victorie meritată după numărul mare de ocazii create, dar care a venit în minutul 4 al prelungirilor, de fapt la ultima fază a jocului.

Oaspeții au prima ocazie în minutul 19 când Nalați scapă singur și trage în Ilieș, mingea ajunge la Moldovan care trage și Ilieș respinge din nou. În minutul 23 Gocan deschide scorul printr-un vole de senzație de la 20 de metri, până la pauză mai consemnăm doar un șut a lui Nalați reținut de Ilieș și o boltă marca Sighiartău respinsă de Todea în corner. Gazdele încep hotărâte să încheie repede jocul dar în minutul 53 la o minge lungă Ilieș îl faultează în careu pe Dascălu și Nalați transformă penalty-ul acordat aducând egalarea pentru oaspeți.

Gazdele reiau atacurile la poarta celor din Tăure dar Morozan în minutul 55 lovitură de cap în transversală, Sângeorzan în minutul 61 șut din colțul careului de șase metri pe lângă, din nou Morozan în minutul 67 șut din 14 metri respins de Todea cu piciorul ca la handbal, Grecu lovitură de cap în transversală în minutul 74, Gocan în minutul 83 șut din 20 metri peste, n-au reușit să marcheze.

Oaspeții s-au apărat bine și au ieșit foarte bine pe contre, acțiunile lui Nalați au creat ceva probleme pentru gazde. Când toată lumea aștepta fluierul final, în minutul patru al prelungirilor gazdele mai trimit o minge lungă în careul oaspeților, Lari, care până atunci jucase aproape gără greșeală, respinge greșit cu capu, mingea ajunge la Oroian care o trimite pe sub portarul Todea, aducând victoria și cele trei puncte în clasament. De remarcat jocul bun al celor doi fundași centrali ai oaspeților, Vlașin și Lari care i-au anihilat total pe mult mai titrații Sighiartău și Morozan, de asemenea jocul și disponibilitatea la efort a lui Sergiu Mândrean, cel mai bun jucător al gazdelor. De asemenea trebuie remarcat că în jocul de astăzi au evoluat în teren atât președintele Mândrean cât și cei doi vicepreședinți, Ilieș și Haliță.

FC Bistrița, antrenori Sergiu Mândrean și Dănuț Dosan:Ilieș, Mândrean, Oroian, Grecu, Haliță, Bayan, Morozan, Gocan, Sângeorzan, Deac, Sighiartău. Au mai intrat: Jimboreanu, Moldovan.

Progresul Tăure, antrenor Arghil Gavrilaș: Todea, Costea, Lari, Vlașin, Grișcău, Nalați, Dascălu, Szekely, Varga, Moldovan, Dănilă. Au mai jucat: Spătar, Roman

Sergiu Mândrean, antrenor FC Bistrița:”A fost un joc frumos între două echipe bune care au fost preocupate de joc. Am obținut în extremis o victorie meritată după aspectul jocului, victorie care am obținut-o și cu puțin noroc. Felicit jucătorii ambelor echipe pentru efortul depus și pentru jocul prestat, iar oaspeților le doresc baftă în continuare în campionat”.

Arghil gavrilaș, antrenor Tăure:”Un joc foarte frumos în care cred că cel mai echitabil rezultat era unul de egalitate. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor mei, poate că dacă aveam în teren și pe cei trei jucători care astăzi ne-au lipsit puteam obține mai mult. De asemenea sunt foarte mulțumit de modul în care am fost arbitrați în jocul de astăzi, un arbitraj foarte bun”.

În celălalt joc al seriei a I-a disputant astăzi,  Viitorul Șieu Măgheruș – Șoimii Căianu Mic 2-1 (1-1)

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

Mai multe poze pe pagina noastră de facebook!


 | 232 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *