Liga a 4-a:Bârgău – Lechința 3-1: Au stors strugurii! Vezi golurile campionatului!

Heniu Prundu Bârgăului a învins-o pe Lechința cu un categoric și meritat 3-1, după un meci cu patru goluri spectaculoase.

Bârgău Arena, soare, vreme numai bună pentru fotbal. În teren, 22 de fotbaliști. După nume, poate cei mai buni din județ, în cel mai așteptat meci al acestui tur de campionat. Cele două echipe au început timorate însă, cu Bârgăul jucând mai sus și cu cei din Lechința sufocați parcă în propriul teren. Primele ocazii, pentru gazde. Sebi Rus pătrunde pe stânga și trimite alături (7) și tot el șutează bine de la marginea careului, pe lângă (10). Atacanții Lechinței se trezesc și ei, Negrea pasează cu Horga, dar șutul acestuia e respins cu greu de Avram (12). 

 

Același Sebi Rus e din nou periculos în fața porții dar apărarea Lechinței încă rezistă. Chifa își amintește că a fost, cândva, cel mai bun din județ și trimite puțin pe lângă vinclu, din lovitură liberă (23) și tot el trage cu sete din interiorul careului, dar Avram e în formă (42). Golul vine în minutul 44, de la cine altul decât Sebi Rus: exterior de la 16 metri, pe jos, în plasa laterală. Execuție de mare fotbalist și e 1-0 pentru Bârgău, meritat, de altfel. Și nu s-a terminat repriza. Nu înainte ca Tinel Sigartău să înscrie golul meciului, o bombă de la 35 de metri, din lovitură liberă, direct sub bară. 2-0 la pauză și vinul de Lechința își pierde gustul.
 
La reluare, Lechința n-are replică. Cu fundașii laterali aproape inexistenți la construcție, cu Horga și Negrea mult prea greoi în față, Lechința pare mai degrabă o echipă de pluton decât o pretendentă la titlu. Minutul 50, lovitură liberă pentru Bârgău, 25 de metri. "Hai Tinele, încă una!", se aude de pe margine. Și îi iese din nou: șut plasat, peste zid, în stânga portarului, rămas fără replică. 3-0, sec, ca vinul și meciul părea terminat.
 
Negrea are o tresărire de orgoliu și trimite în bară (53) și tot el șutează alături (63). Bârgăul rămâne în 10, după ce Cira vede roșu la un fault asupra lui Gotea (69) dar nici așa oaspeții nu pot mai mult. În minutele de prelungire Gotea salvează impresia artistică cu un gol frumos: lovitură liberă de pe stânga, sub transversală. Bârgău – Lechința 3-1, după un meci în care echipa lui Sava a fost categoric mai bună, în timp ce Lechința lui Negrea a dezamăgit.
 

 
Heniu  Prundu Bârgăului: Avram; Blaji (Cira `62), Precup, Nap, Bugnar, Conon (Marc `55), Ruscău, Horga (Nalați `52), Sighiartău, S. Rus, Rogna (Mateșan `89)
 
Viitorul Lechința: Cioncan; Călin Pop (Hipi `68), Cristian Pop, Ploscar, Cornel Pop (Ștețco `75), Hazbei (Simionca `82),  Tomoioagă, Gotea, Chifa (Șuvei `60), Negrea, Horga
 
Arbitri: C. Sîngeorzan; M. Ungur, M. Roșca. Observator: Dan Jiga
 
 
Augustin Danci 
 
 | 448 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *