Liga a 4-a: Telciu, la prima înfrângere în campionat: Heniu Leșu – Eciro Forest Telciu 4-1(1-0)

Unul dintre jocurile care se anunțau a fi interesante, ale etapei  a șasea a campionatului ligii a patra, s-a disputat la Sângeorz Băi, între Heniu Leșu și Eciro Forest Telciu, una din revelațiile acestui început de campionat.

Ambele echipe abordau acest joc după ce în etapa trecută obținuse victorii importante pe propriul teren, gazdele au învins cu 3-2 pe Hebe Sângeorz Băi, în timp ce oaspeții au învins cu 2-1 pe Atletico Monor.

Partida a fost una destul de echilibrată până în minutul 65 când, după ce gazdele au marcat golul doi, oaspeții au cazut definitiv și n-au mai contat deloc în joc. Jocul începe pe contre fără binecunoscuta perioadă de tatonare, în minutul 9 Sidor reia cu capul din corner dar portarul oaspeților reține fără probleme, pentru ca trei minute mai târziu Coșneag să dribleze doi jucători dar șutul acestuia este prins de portarul Rauș.

În minutul 17 același Coșneag croșetează frumos pe dreapta, centrază în careul de șase metri dar Cornel Pop nu reușește să finalizeze, pentru ca imediat gazdele trimit o minge lungă pe care o urmăresc Avram și portarul oaspeților, jucătorul gazdelor ajunge primul la minge și deschide scorul. Până la pauză oaspeții aleargă după egalare, Coșneag trimite câteva mingi bune în careul gazdelor dar de fiecare dată S. Savu ia fața adversarilor înlăturând pericolul, gazdele se apără bine și ies periculos pe contre, Blaji și Strugar trimitând pe lângă de la 18 metri. Imediat după pauză, în minutul 47 Cornel Pop execută bine o lovitură liberă de pe dreapta, mingea ajunge în mijlocul careului de 16 metri al gazdelor de unde Forrai, complet liber o trimite în poartă.

Gazdele împing încet încet jocul în terenul advers și în minutul 52, Leonte reia imprecis din 12 metri din lovitura liberă executată de Serețean, același Serețean trimite pe lângă de la 20 metri în minutul 60, pentru ca în minutul 62 Avram să tragă puternic portarul Dumitrean respinge în față de unde T. Savu trimite cu capu peste poarta goală din 10 metri. T. Savu se revanșează trei minute mai târziu când se luptă cu fundașii adverși și înscrie din marginea careului de 6 metri. La 2-1 oaspeții acuză șocul și în minutul 67 Strugar trimite mingea în bară, pentru ca în minutul 69 T. Savu să devieze o minge către Avram, V. Simion o trimite cu capu pe spate pentru propriul portar, mingea cade în fața portarului Dumitrean și sare peste acesta în poartă, scorul devenind 3-1 pentru gazde. Scorul final este stabilit de Blaji care înscrie din interiorul careului după o diagonală de 40 metri trimisă de Serețean.

Heniu Leșu, antrenor Leon Buhai: Rauș, S. Savu, Leonte, Sidor, Å¢ilea, Strugar, Serețean, Persecă, Blaji, T. Savu, Avram. Au mai jucat: Bora, Domide, Solcan.

Eciro Forest, antrenor Dumitru Simion: Dumitrean, Martău, Cira, Todică, V.Simion, Coșneag, Ștefănuț, Pop, Simionca, Forrai, Å¢înca. Au  mai jucat N. Simion și Ienciu, Bondane.

Dumitru Simion, antrenor Telciu:”O victorie meritată a gazdelor. După o primă repriză bună am căzut inexplicabil în cea de-a doua, iar după ce am primit și golul doi, partida a fost deja jucată”.

Leon Buhai, antrenor Leșu:”Am obținut o victorie meritată pentru care am muncit foarte mult. Jocul a fost destul de echilibrat până în momentul în care am înscris golul doi, după care am jucat din ce în ce mai bine, iar pe final dacă eram puțini mai atenți mai puteam înscrie. Felicit jucătorii pentru efortul depus, pentru atitudinea, dăruirea și dorința de victorie”.

În celălalt joc al ligii a patra disputat astăzi: Heniu Prundu Bîrgăului – Atletico Monor 1-3 (1-2), marcatori: Monda pentru gazde, respectiv M. Pop – 2 goluri și Fodor pentru oaspeți.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro


 | 295 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *