Liga a 4-a: Gloria 2, la prima victorie în deplasare. ACS Dumitra ”“ Gloria II 1-3

Derby-ul etapei a șasea a campionatului ligii a patra s-a disputant la Dumitra, între ACS din localitate și Gloria 2, ambele echipe abordând această partidă după victorii cu 4-1 în etapa trecută, gazdele câștigând cu 4-1 pe terenul celor din Livezile, în timp ce Gloria 2 a câștigat cu 4-1 acasă cu Viitorul Lechința.

Fără Runcan și Iușan, accidentați, cu un singur atacant, Poenar prea izolat între fundașii centrali adverși, cu A. Cioancă singurul jucător care s-a luptat efectiv cu adversarii, gazdele chiar nu puteau emite prea multe pretenții pentru partida de astăzi, chiar dacă au condus pe tabelă timp de 20 de minute. Oaspeții au dominat clar central terenului, acolo unde S. Rus și Vălean au fost mult peste Pavel și Boroș, mingea a circulat ca la handbal de pe o parte pe cealaltă a terenului, fără a-și crea ocazii clare de gol până în minutul 40 când au reușit egalarea, iar după golul de povestit nepoților marcat de Negruț în ultimul minut al primei reprize, oaspeții se apropiau tot mai mult de obținerea primei victorii în deplasare din acest campionat.

Partida începe cu oaspeții în terenul gazdelor, care se apără bine și ies pe contre în special pe partea dreaptă, unde Bugnar și A. Cioancă au un început bun de partidă. Prima ocazie aparține gazdelor, în minutul 9 Bugnar ia o acțiune pe cont propriu dar este deposedat la marginea careului, pentru ca zece minute mai târziu gazdele să deschidă scorul prin A. Cioancă care trimite din vole în poartă o minge  de la 16 metri după o deviere a lui Poenar. După marcarea golului gazdele se retrag pe două linii dar tot ei au posibilitatea să facă 2-0 în minutul 26 când Boroș șutează bine de la 18 metri, Uilean respinge în față de unde Bodiu trimite din zece metri mingea pe lângă poartă. Oaspeții reiau atacurile, dar gazdele respind tot din fața porții până în minutul 40 când Colța îi trimite o minge printre lui Negruț, atacantul trimis de staff-ul primei echipe să joace în această partidă la echipa a doua și acesta marchează din interiorul careului. După o ratare uriașă a lui Moț care trimite peste din șase metrii în minutul 43, Negruț reușește dubla în minutul 45 când așează în vinclu o minge de la 20 de metri.

După pauză gazdele au șansa egalării în minutul 49 când A. Cioancă îi înșiră pe dreapta pe Moț și Jarda, centrează în fața porții de unde Poenar finalizează peste poartă, după care dumitrenii cad încet încet fizic, iar oaspeții pun stăpânire definitiv pe joc, Negruț, cel mai bun jucător de pe teren, arată din plin că a jucat la un nivel superior ligii a patra, acesta îi centrează perfect lui Colța care reia cu capul pe lângă din patru metri, apoi mai centrează odată perfect pentru Pădurariu care reia cu capul în poartă în minutul 75, stabilind scorul final. A fost o victorie meritată obținută de oaspeți, care au tocat mărunt apărarea și mijlocul gazdelor care odată cu scurgerea timpului de joc au cedat fizic.

ACS Dumitra, antrenor Mircea Bodiu: Ilieș, Bugnar, Ștefănuț, Monorean, Cristurean, A. Cioancă( Andronesi 75), Pavel( Leșan 80), Boroș (Frișan 70), Archiudean, Bodiu ( C. Cioancă 60), Poenar.

Gloria 2, antrenori Horea Pârțiu și Gabi Cârstea: Uilean, Cilean, Bolbos( Patca 46), Peica, Jarda, Colța ( Rebrișorean 86), Vălean, S. Rus, Moț( Sîplăcan 75), Pădurariu (Bălătici 85), Negruț.

Mircea Bodiu, antrenor Dumitra:”Am făcut o primă repriză bună dar în repriza a doua am căzut fizic și n-am mai opus rezistență adversarului care a obținut o victorie meritată. Dacă aveam tot lotul apt pentru acest joc sau dacă la 1-0 pentru noi Bodiu marca la ocazia uriașă care am avut-o și scorul devenea 2-0, poate alta era situația la finalul jocului”.

Horea Pârțiu, antrenor Gloria 2:”Felicit echipa pentru dârzenia și atitudinea avută după primirea golului. Am trecut peste un moment în care exista un blocaj al jocurilor disputate în deplasare, iar un semn pozitiv pentru noi este că acest joc l-am jucat la turație maximă până la ultimul fluier al arbitrului”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

Mai multe fotografii pe facebook


 | 314 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *