Liga a 4-a: Dumitra și Leșu, remiză bună pentru Gloria! Arbitrul Călin Sângeorzan, caz de targă!

ACS Dumitra și Heniu Leșu, adică echipele de pe locurile 2 și 3, au terminat la egalitate, 3-3, în etapa a 5-a din Liga a 4-a, un rezultat favorabil pentru Academia de Fotbal Gloria, care se desprinde în fruntea clasamentului.

Disputat pe gazonul excelent de la Dumitra, între două echipe cu mulți jucători buni pentru acest nivel, derby-ul etapei avea nevoie și de un arbitru pe măsură. Din păcate, Călin Sângeorzan, revenit în fotbalul bistrițean după aproape 2 ani de absență, a fost cel mai slab om de pe teren.

Oaspeților nu le-a dat un 11 metri  în prima repriză, dar le-a validat pe final un gol marcat după un fault în atac. Gazdelor le-a anulat eronat un gol marcat de Moloca, dar le-a inventat în compensare un penalty la Cătălin Bucur. Și de-o parte și de alta, Sângeorzan a avut și alte decizii controversate, care l-au făcut să iasă cu emoții de pe teren la final, fluierat, amenințat și înjurat de spectatori.

Prima inițiativă au avut-o oaspeții din Leșu, curajoși cu frații Rus în atac, bine dirijați de Conon la mijloc și organizați excelent de Iurișniți în apărare. Însă s-au tăiat după două ratări monumentale ale lui Sebi Rus și două accidentări care i-au trimis la vestiare pe Contofan și Iurișniți. Gazdele au preluat ușor ușor frâiele meciului și au deschis scorulîn minutul 43 când Tomoioagă îl lansează excelent pe Cătălin Bucur și acesta îl execută pe portarul Rauș: 1-0 la pauză.

La un minut după reluare, același Cătălin Bucur duce scorul la 2-0, cu o deviere din careul mic și meciul părea jucat, mai ales după ce Leonte de la oaspeți vede cartonașul roșu, lăsându-și echipa în 10 oameni la un fault de ultim apărător.

Însă ultimul sfert de oră este halucinant. Sebi Rus își aduce aminte că a fost cândva o mare speranță și chiar un atacant veritabil de liga a doua. Scapă de 3 ori pe contraatac și întoarce scorul la 2-3 în doar 10 minute, ultima dată cu ajutorul arbitrului, care nu vede un fault în atac.

Ultimele 5 minute se consumă cu gazdele alergând după egalare. Egalare pe care o reușesc dintr-un 11 metri inventat de Sângeorzan la o cădere peste portar a lui Cătălin Bucur, de altfel faultat de-a binelea cu câteva faze mai înainte. Transformă Moloca și își ia revanșa după ce tot lui îi fusese refuzat un gol valabil, pentru fault la portar, deși portarul se încurcase de propriul fundaș. Sarabanda deciziilor dubioase de arbitraj se încheie cu încă o eliminare, a lui Serețean și meciul se încheie 3-3, și 10 contra 10.

Un egal ce nu mulțumește pe niciuna dintre echipe, ambele scăpând victoria printre degete. Poate cu un plus de rușine pentru Dumitra, care a primit 3 goluri cu un om în plus pe teren.

Dumitra: Crețiu, Moloca, C. Pop, Martău, Coșneac, Rebrișorean, Sigartău, Cilean, Ștefănuț, Tomoioagă, C. Bucur. Rez.: Silași, Cira, Poienar, Marc, Cioancă, Seni, pavel

Leșu: Rauș, Sidor, Iurișniți, Blaji, Jderiu, Savu, Serețean, Conon, Contofan, Alex Rus, S. Rus. Rez: Leonte, M. Pop, Persecă

Adrian Linca

Mai multe fotografii pe pagina noastră de facebook


 | 638 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *