Life is beautiful

Life is beautiful

Pentru prima oară în istoria F1, duminică, în Singapore, a avut loc disputarea unui mare premiu pe nocturnă. Motivele, chiar dacă de ordin financiar, (la ora disputării, europenii își puteau privi preferații la același palier orar cu cel al curselor din Europa) ne-a demonstrat încă o dată că viața e frumoasă și e posibil orice.
Onoarea de a pleca în cursa nocturnă din pole-position i-a revenit lui F. Massa (Ferrari) care a anulat prin turul său magnific timpii obținuți cu câteva secunde înainte de L. Hamilton (Mercedes), K. Raikkonen (Ferrari), poziția II și III. Le-au urmat în ordine R. Kubica (BMW), H. Kovalainen (Mercedes), S Vettel (Torro Roso), T. Glock (Toyota) și cel ce avea să fie revelația cursei, N. Rosberg (Williams). La start totul a decurs firesc, fără ciocniri inerente unui circuit cu specific stradal.
Până în turul 16 combatanții și-au păstrat locurile, depășirile fiind aproape imposibile, însă N. Piquet a fost cel care a dezlănțuit neprevăzutul prin accidentul său. Astfel, în turul 16, intră safety-car-ul și sarabanda intrărilor la pit-stop, nepermise sau permise, începe pentru toți concurenții și se termină cu greșeala imensă a lui Massa (poziția I), care pleacă cu furtunul de alimentare înainte de a primi verde de la echipă. În aceste condiții, ordinea se schimbă total, în frunte plasându-se N. Rosberg (Williams), J. Trulli (Toyota), G. Fisichella (Force India), R. Kubica (BMW), F. Alonso (Renault), D. Coulthard (Red Bull), L. Hamilton (Mercedes), cu K. Raikkonen (Ferrari) pe poziția 15 și F. Massa (Ferrari) pe ultimul loc.
Nebunia continuă însă și sunt anunțați pe rând cu ”stop and go penalty” Rosberg, Fisichella, Kubica, etc. Pozițiile se refac, locul I revenindu-i lui Alonso, urmat de Rosberg și Hamilton, aceasta fiind și ordinea la final, asta după ce K. Raikkonen părăsește cursa de pe poziția 5, în urma unei noi greșeli de pilotaj.
Pe lângă eșecul total al echipei Ferrari, cei de la Mercedes sunt cei care punctează prin Hamilton, care pune astfel 7 puncte între el și Massa și așează Mercedes pe locul I la constructori. Massa pierde astfel șansa de a lua prima opțiune pentru titlul de campion, iar Raikkonen riscă să piardă și poziția a IV-a în campionat în favoarea lui Heidfeld.
…Și totuși viața e frumoasă, mai ales pentru Alonso, Rosberg, chiar și pentru Hamilton, și chiar și pentru noi… În acest ritm, în scurt timp vom avea minunate curse în tuneluri subacvatice sau captivante întreceri în cei mai înalți munți din lume… Viața e așadar frumoasă…

 | 186 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On