Lechința, victorie cu frica-n sân

Lechința câștigă cu Eciro Forest Telciu,
3-1, dar mai are emoții la retrogradare

Meciul s-a desfășurat la Chiraleș, pe un teren foarte greu, îmbibat cu apă, iar pe tot parcursul partidei a plouat
mărunt, ceea ce a făcut ca jocul să nu exceleze din punct

de vedere tehnic. Ba din contră, multe faze s-au jucat la întamplare, cu mingi aruncate în față.

Lechința avea nevoie de puncte, amenințată cu retrogradarea . Așadar, jucătorii din Lechința au început puțin tensionați, ținuți din scurt de antrenorul „Rosi”. De cealaltă parte, Telciu s-a prezentat cu o echipă relaxată, fără pro-bleme în clasament.

Cine n-are bătrâni”¦ să-și cumpere

Viitorul joacă tare și pune presiune încă de la început. Jucătorii au pro-bleme de acomodare cu terenul și cu controlul mingii. Foarte puține faze de poartă, se preferă mingile aeriene. Atacantul Boaru a deschis scorul în minutul 13, cu un șut plasat din interiorul ca-reului, după ce a recupe-rat mingea de la un fundaș advers. Telciu preferă șuturile de la distanță, însă atacanții nu reușesc să prindă cadrul porții. În continuare, multe greșeli personale, din cauza terenului foarte dificil. În minutul 32, Varga centrează de pe dreapta, iar Boaru înscrie al doilea gol, cu un șut violent din careu. Două minute mai târziu, Neamț are o cursă excelentă pe stânga și centrează în fața porții, însă
nimeni nu este prezent la finalizare.

Gol anulat

La următoarea fază, Telciu înscrie prin Tompa, însă arbitul anulează golul pe motiv de ofsaid. Tușierul a fost plasat corect, iar jucătorii oaspeți nu protestează la decizie.

Ultima fază notabilă a primei reprize are loc în mi-nutul 35, când Berchi trimite spectaculos un lob, dar min-gea lovește bara transversală și Lechința intră la cabine cu două goluri avantaj.

Viitorul Lechința iese de la cabine cu poftă de joc și se bazează pe experimentatul Boaru. La mijlocul terenului, Eke are o posesie bună, în ciuda terenului mlăștinos. În minutul 74, Boaru înscrie cel de-al al treilea gol și asigură victoria pentru echipa sa. Telciu pare o echipă resemnată, jucătorii nelegând mai mult de două pase. Cu excepția lui Neamț, care a avut câteva incursiuni excelente.

Oaspeții înscriu din greșeală, în minutul 85, când nou-intratul Bonadne prinde un șut-centrare din lateral-stânga. Portarul este surprins ieșit și mingea intră în plasă.

Partida se încheie cu victoria gazdelor, care obțin trei puncte de aur, în lupta pentru evitarea retrogradării.

Arbitrii au ținut jocul sub control și au fluierat corect, mai ales că terenul
mlăștinos a favorizat intrările mai dure, prin alunecare.

Jucătorul meciului:

Veteranul Boaru. Rezistent la contactele unu la unu, s-a plasat excelent, compensând lipsa rezistenței fizice. A avut câteva sprinturi pe partea stângă și a evitat excelent ieșirea la offside a defensivei. Chiar dacă se află pe finalul carierei, Boaru își poate salva echipa de la retrogradare dacă joacă la fel și restul etapelor.

Lechinta: Han, Lăcătuș, EKE, Raț, Feyer, Varga, Biriș, Moldovan, Berchi, MOLDOVAN A, BOARU. Au mai intrat: Barta și Danciu.

Telciu: Bota, Tompa, Simion, Tinca, Miron, NEAMȚ, Ștefănuț, Tompa, Leah, Hrischman și Trif. A mai intrat: Bondane.

Cartonașe galbene: Moldovan și Boaru

Arbitri: Covrig, Vultur și Mâti R.

Observator: Vlasa

 | 113 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On