Lechința-Feldru 3-2: Ghiță Negrea aduce Cupa!

Prosomeș Feldru și Viitorul Lechința s-au întâlnit astăzi în finala județeană a Cupei României la fotbal. În premieră pentru fotbalul din Liga a IV-a, partida s-a disputat pe stadionul Gloriei, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, având lovitura de începere.

Cu Sergiu Mândrean revenit pe terenul Gloriei, Feldru începe mai bine partida. Coșneac se distrează cu mijlocașii adverși, îl deschide foarte bine pe Horga, care trimite alături (5). Și Fodor e periculos în fața porții dar finalizează prost și tabela rămâne albă (10). Replica Lechinței vine prin Bodolan, care scapă singur pe stânga, șutează pe jos, pe lângă portar, dar mingea este oprită de un fundaș, aproape de linia porții (20). Același Bodolan are golul în bocanc, la o fază similară, dar mingea se duce la o palmă de bară (29). Feldru domină finalul primei părți iar Horga mai ratează o ocazie de gol (33). Se termină 0-0, o primă repriză cu fotbal puțin, moleșit și lent.

 

Feldru începe în forță repriza secundă, Cilean intră în locul lui Iușan și mijlocul "roșilor" prinde viață. În minutul 55, Tomoioagă creează faza primului gol: pătrundere în careu, pe dreapa, pasă simplă pentru Mândrean, care timite sub bară, din 8 metri (0-1). Lechința e la pământ și Feldru mai lovește o dată, după numai două minute: Horga scapă singur și îl execută pe Gianini cu un șut pe jos, lângă bară, de la marginea careului (0-2).

Replica Lechinței vine repede. În minutul 65, Hipi recuperează în margine, mingea e bâlbâită în careul celor de la Feldru, iar Ghiță Negrea trimite o torpilă, cu stângul, în vinclul din dreapta lui Nalați, reducând din handicap (1-2). Același Negrea devine erou și egalează trei minute mai târziu, cu un șut pe jos, din 5 metri, după ce Nalați a respins în prima fază (2-2).

În minutul 77, Nalați își îngroapă echipa: după ce reține mingea, îl lovește cu mâna pe Ploscar iar centralul Sîngeorzan îi dă roșu și arată punctul cu var. Penalty-ul este executat perfect de antrenorul jucător Ghiță Negrea, care reușește hattrick-ul și își duce echipa spre trofeu.

Pe final, Hipi ratează desprinderea iar Măgerușan, intrat de câteva minute în teren, își lasă echipa în zece. Jucătorul Lechinței vede două galbene la aceeași fază, primul pentru că a șutat după fluier și al doilea pentru proteste. Feldru nu mai are însă forța să revină și se termină 3-2 pentru Lechința, care câștigă faza județeană a Cupei României. Eroul meciului a fost Ghiță Negrea, antrenorul-jucător al Lechinței, care a reușit un retur perfect, încununat cu un hattrick și un trofeu.

 

Viitorul Lechința: Giannini; Ploscar, Călin Pop, Cornel Pop, Negrea, Simionca (Măgerușan 85), Bodolan, Coste (Dodea – 68), Hazbei (Huciu 90), Hipi, Moloca

Prosomeș Feldru: Nalați; Mândrean, Bălan (Morozan – 82), Halița, Celsie, Iușan (Cilean – 50), Tomoioagă, Horga (Morozan -84), Coșneac, Albuț, Fodor (Sîngeorzan – 79)

Arbitri: Călin Sîngeorzan; Andra Hiticaș, Mihai Marica. Rezervă: L. Berengea. Observator: Toma Ivan

 

Augustin Danci

 | 423 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *