Le-au tras Clapa!

Progresul Jelna a învins Bârgăul la limită, cu scorul de 1-0, în urma unui meci cu scântei, cu două eliminări și cu multe decizii de arbitraj contestate.

Filmul meciului.

Bârgăuanii încep tare meciul, atacând poarta lui Pop încă din primele minute. Profitând de apărarea adormită a Jelnei, Heniu își creează trei mari ocazii de a marca în primul sfert de oră, dar Hipi ratează incredibil de fiecare dată, singur cu portarul, spre disperarea antrenorului Ion Nicolae. Jelna are prima tresărire de orgoliu în minutul 20, când Hâlmu șutează periculos de la 20 de metri, dar mingea se duce puțin peste poartă. Trei minute mai târziu avea să se petreacă cea mai controversată fază a meciului. Gordea primește o pasă de pe stânga, se întoarce cu fața spre poartă și este ținut de Sas, la limita careului de 16 metri. Centralul arată lovitură liberă și galben pentru Sas, spre nemulțumirea celor de la Jelna, care au cerut roșu pentru fault în situație de ultim apărător. Eliminat avea să fie la acea fază antrenorul gazdelor, Traian Ionele, pentru proteste. Până la finalul primei părți Jelna mai are o nouă mare ocazie, în minutul 35, Berețchi nereușind să trimită mingea în poartă din șase metri, după o centrare de pe dreapta. Partea a doua a fost la fel de disputată, ambele echipe căutând să tranșeze partida și să ia cele trei puncte puse în joc. Echilibrul se rupe cu un sfert de oră înainte de final, când George Ruscău ia al doilea galben pentru proteste, fiind eliminat. Golul victoriei avea să vină în minutul 82, fiind marcat de Clapa, introdus inspirat în teren de Ionele în partea secundă. Oaspeții nu au putere de reacție și până la finalul meciului nu se mai consemnează decât eliminarea lui Mureșian. Progresul Jelna ”“ Heniu Prundu Bârgăului 1-0 și formația lui Ionele ia trei puncte mari și se menține pe poziția a treia în clasament.

Arbitraj.

Centralul Liviu Pop a condus bine un meci destul de greu. L-a eliminat corect pe Ruscău, pentru proteste și i-a acordat roșu lui Mureșian la un fault foarte dur. A avut o fază foarte grea în minutul 23. Pentru a nu strica echilibrul dar și pentru că atacantul Jelnei nu se afla în poziție iminentă de a marca. Deși a stârnit un val de proteste din partea gazdelor, se pare că centralul Liviu Pop a procedat corect la cea mai controversată fază a partidei.

Omul meciului.

Clapa a fost asul din mâneca lui Ionele. Introdus în partea secundă de Traian Ionele, Clapa a făcut diferența între cele două echipe. A reușit ce nu au reușit Hipi și Matei de la Bârgău și Berețchi de la Jelna, să marcheze. A fost mutarea inspirată a tehnicianului gazdelor și cel mai eficient jucător din teren. Un jucător de trei puncte pentru Jelna.

Atmosferă.

Atmosferă numai bună de fotbal la Jelna. În fața a peste 50 de spectatori și pe o vreme frumoasă, cei 22 de jucători au oferit spectacol. Meciul a fost destul de crâncen și s-a încheiat cu oficialii celor două echipe acuzându-l pe centralul Liviu Pop. De altfel, atât Ruscău cât și Ionele au fost eliminați pentru proteste.

Progresul Jelna

Deși au intrat destul de greu în meci, gazdele și-au revenit pe parcurs, echilibrând partida. Au avut câteva ocazii mari de a marca dar au avut mult noroc în debutul partidei, când puteau primi cel puțin două goluri. Pe final au părut mai concentrați, reușind să marcheze și să ia trei puncte în urma unei partide foarte echilibrate.

Pop; Macovei, Toth, Arcălean, Bugnar, Mureșian, Șomodi, Berețchi, Bâzdâră, Gordea, Hâlmu. Au mai intrat: Vărărean, Clapa, Rogna

Heniu Prundu-Bârgăului

Bârgăuanii au mers la Jelna cu gânduri de victorie, arătând ca o echipă foarte solidă, arțăgoasă și periculoasă și nimeni nu s-ar fi supărat dacă era 3-0 în primul sfert de oră. Ratările lui Hipi și nervii lui Ruscău i-au costat scump pe oaspeții, care au plecat de la Jelna fără niciun punct.

Bistrean; Gavriloaie, Sas, Valentin Ruscău, Bâlă, Hipi, Dodea, Halostă, Anton, Matei, George Ruscău

Arbitri: Liviu Pop; Aurel Podea și Pavel Horți.

Observator: Adrian Voica

Cartonașe galbene: Arcălean, Șomodi, Gordea, Bâlă / Hipi, Halostă

Cartonașe roșii: Mureșian / Ruscău

 | 155 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On