Lăsați-i să respire

 

Vroiam să vorbesc în acest text de Manea, de Nae Manea, doar că mi-am amintit că returul abia începe, pentru noi, abia luni, 28 februarie. Jucăm cu Astra Ploiești, echipa bogătanului Ioan Niculae, Manea jucându-și în acest retur propria soartă. Dar, avem timp să vorbim de Nae Manea. Acum vom vorbi de haltere, de tenis de masă, de atletism, de schi, de gimnastică, de unele și altele, ah, da, și de handbal.

La ultimul meci al băieților de la HCM Bistrița, Aldica nu a mai avut nervi, umilința la care a fost supus a fost peste orgoliul său de fost jucător al Metalului în anii de glorie. Sunt lucruri care trebuie înțelese, pentru că înainte de-a cere performanță trebuie să rezolvi problema financiară. Lipsurile bănești, instabilitatea economică, lipsa de viziune din handbalul masculin bistrițean converg spre acel rezultat de care mă rem atât de mult – desființarea echipei.

Eu zic să avem răbdare, să aveți răbdare să se termine această ediție de campionat, așa cum se va termina ea, după care  reformatăm întreaga echipă. Nu trebuie să ucidem ceea ce abia s-a născut, așa că la cei 200 de mii de lei dați de Consiliul Local s-ar mai putea adăuga încă vreo 500 de mii de lei de la Consiliul Județean. Dacă îmi amintesc bine, președintele Liviu Rusu a promis că va da bani și la alte sporturi. Nu ar fi foarte greu având în vedere faptul că el nu prea crede în mai marii din parcul municipal și nici în „perfomanțele” Gloriei Bistrița.

Pe urmă, atât Consiliul Local, dar și cel Județean ar putea scoate din buzunare mai mulți bani. Mai mulți pentru Mugur, Ovidiu și Adrian de la haltere, acolo unde au început pregătirile pentru Olimpiada de la Londra din 2012. Apropo, apropo de Mugur Saranciuc, oare, voi ăștia de sunteți vremelnici la putere, nu ați putea să faceți în așa fel încât omul ăsta să simtă că a făcut din marea performață un crez în viață. Nu de alta, dar după ce Gheorghe Bozga a plecat, singur dar sigur într-o lume mai bună, lucrurile nu mai par atât de simple. Ar trebui mai mulți bani pentru Marian Filipaș și tenisul de masă. Dacă nu vreți pentru el și echipa sa, atunci faceți-o pentru Bernie, pentru Clapa și Roșca, pentru mulți alții. Pentru moștenirea lăsată de regele Bozga! Poate, poate mai găsiți niște bani să-i dați lui Nicu Zăpârțan, gimnaștilor, schiorilor, așa puțini cum ar fi acei bani, ar mai salva ceva.

Apropo, din nou, de viitorul handbalului bistrițean: cum procedăm să ținem în viață Handsport Bistrița? Știți pentru ce – să avem handbal peste zece ani!

Cât despre Nae Manea, vor vorbi săptămâna viitoare!

S-auzim numai de bine…

Alin Cordoș

 

 | 612 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *