La Sebeș se poate, la Bistrița nu! Handbalistele din Alba au un buget de 20 de miliarde de la Primărie și CJ!

HC Alba Sebeș este principala candidată la promovare din seria a doua a Diviziei A de handbal feminin. Consiliul Județean Alba și Primăria Sebeș au investit masiv la începutul acestui sezon cu scopul clar de ajuta echipa să promoveze în prima ligă.

Cea ce nu se mai poate la Bistrița, adică o finanțare pe Legea 69, Legea sportului, se poate fără probleme în județul Alba, unde echipa feminină a primit deja 3 miliarde vechi de la Primărie și 3 de la Consiliul Județean, urmând să mai primească până la sfârșitul anului încă două miliarde vechi de la Primărie și alte două de la CJ.

În returul campionatului, promisiunile sunt identice, astfel încât echipa va consuma la finalul sezonului în jur de 20 de miliarde vechi de la instituțiile statului, plus alte două din sponsorizări. ”Primarul și președintele Consiliului Județean au înțeles că doar așa putem avea o echipă în Liga Națională și își doresc foarte tare să se întâmple așa. Am fost și suntem în continuare finanțați pe Legea 69, nu înțeleg de ce îmi spuneți că la Bistrița nu se poate”, a declarat Virgil Costea, președintele echipei din Alba.

De altfel, așa au reușit cei din Sebeș să o transfere pe Alina Șorodoc, cea mai bună bistrițeancă în sezonul trecut. Ea va primi, se pare, în jur de 7500 de lei pe lună, bani imposibil de găsit la echipa bistrițeană.

În semn de protest, jucătoarele bistrițene au afișat două pancarte pe peretele din spatele unei porți. ”Merele și struții apar, banii pentru sport dispar”, scria pe una dintre ele, iar pe cealaltă ”Primăria susține sportul fără bani”

Adrian Linca

 | 613 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *