La mulți ani, Mihaela Purdea! Revenire grabnică în lumea bună a biatlonului!

Una dintre cele mai titrate biatloniste bistrițene din toate timpurile, Mihaela Purdea, își aniversează astăzi ziua de naștere.

Dacă în anii trecuți, acest eveniment o prindea în mijlocul etapelor de Cupă Mondială, de data aceasta Mihaela își sărbătorește ziua la Predeal, alături de colegii din clubul la care este legitimată. O accidentare destul de gravă, urmată de un mic conflict cu oficialii federației, au făcut ca bistrițeancă să iasă pentru acest an din vederile lotului național și să concureze doar pentru club, în competiții naționale sau în concursuri militare internaționale.

„Îmi doresc să ajung și pe acasă de sărbători. Nicăieri nu e mai bine ca în familie. Deocamdată mă pregătesc să demonstrez că mai am ceva de spus în acest sport și mă bucur să le întrec de câte ori am ocazia pe fetele de la lot”, spune Mihaela Purdea pentru sportulbistritean.ro.   

Carte de vizită

– s-a născut 17 decembrie 1982, la Bistrița

-multiplă campioană națională

-campioană balcanică în 2005

-vicecampioană mondială militară în 2005

-locul 5 la Campioantele Mondiale de vară

– locul 6 cu stafeta României la Campionatele Mondiale

– locul 10 cu ștafeta României la Jocurile Olimpice din 2010

-în acest moment legitimată la CSAMB Predeal

-a participat la două Olimpiade, Torino și Vancouver, la 4 Campionate Mondiale de senioare și a concurat 4 ani în Cupa Mondială

– 6 ani componentă a lotului național de biathlon

Purdea, cel mai bun rezultat al României la JO

Mihaela Purdea a participat în 2010 pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, obținând cel mai bun rezultat al delegației României la această ediție, locul 10 cu ștafeta, la biatlon. Bistrițeanca, mulțumită de rezultatul obținut, a declarat atunci: "Am mai spus acest lucru, de fiecare dată am alergat și o să alerg cu gândul la acest oraș, la Bistrița. Organizatorii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a ne oferi condiții, pârtie și poligon cât mai bune. Ne-am atins obiectivul, clasarea în primii 10 și acest lucru ne multumește".

sportulbistritean.ro

 

 | 477 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *