La despărțirea de Europa, Vettel clarifică lucrurile. Un material de Dorin Dobra

 

 Pe cel mai rapid circuit al sezonului, unde piloții cochetează des cu limita de 350 de km la oră, acasă la Ferrari, Europa s-a despărțit de actualul sezon al F1. iar această ocazie l-a îndreptățit pe Vettel să pună și mai multe puncte între el și urmăritorii săi, astfel încât, cei ce-l consideră urmașul lui Schumacher să observe tot mai mult oglinda evoluției acestuia din urmă cu aproape 15 ani.

 Încărcătura psihică de la Monza a fost una considerabilă, în primul rând datorită istoricului circuitului îmbinat cu cel al celei mai vechi echipe din F1, iar apoi datorită pretențiilor pe care cei de la Ferrari le emiteau la modul îndreptățit. Calificările l-au așezat pe Vettel în poziția întâi urmat de Hamilton, Button, iar Alonso de-abia pe poziția a patra. Startul a prilejuit, pe lângă un carambolaj ce a scos din cursă cinci mașini, două surprize: Alonso sare de pe 4 pe prima poziție în urma unui start minunat, iar Schumacher de pe 7 sare pe 3, în fața lui Hamilton.

Bucuria fanilor culorii roșii n-a durat însă decât 4 runde în care Schumacher era cât pe ce să îl întreacă și pe Vettel, care însă își reia poziția și pune constant câte o secundă pe tur între el și Alonso.

Din acest moment toți ochii au rămas ațintiți pe duelul dintre Hamilton și Schumacher pentru poziția a treia. Și dacă tot vorbeam de paralela între Vettel și bătrânul pilot al F1, pare tot mai mult că victoriile lui Vettel îi priesc lui Schumi, care după o cursă extraordinară a reuși să ia din nou locul 5, clasându-se în urma celor de la McLaren.

Clasarea finală îl depărtează așadar pe Vettel la mai bine de o sută de puncte față de urmăritorii săi, Button, Alonso, Webber și Hamilton. Prin cursa magnifică reușită, Schumacher se plasează pe poziția a opta la clasamentul piloților și emite tot mai multe pretenții pentru „top five”. 

Dorin Dobra

 | 743 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *