La cel mai înalt nivel

Seria disputelor europene pentru întâietate, începută în 1955 cu victoria Realului (ajuns astăzi la rangul de ”galactici”) și-a lărgit mereu aria de cuprindere și interes. La forfota acestui creuzet și-au adus aportul și românii. O seamă de antrenori au atras asupra lor trăsnetul popularității prin cunoașterea în masă a contribuției lor: Stefan Kovacs cu Ajax (1971, 1973) în Cupa Campionilor Europei, Emerich Ienei cu Steaua (1986) și Mircea Lucescu cu Sahtior Donețk (2009) în CCE și respectiv cupa UEFA.

De unde puterea lor de performanță?

Creuzetul în care și-au pregătit marile izbânzi s-a încins la focul unor combustibili de nelipsit: munca, creativitatea, îndărătnicirea (perseverența). Dar caracterul special al rezultatelor l-au dat ingredientele amestecate în osteneala miilor de ore de pregătire fizică, tehnică și tactică, teoretică și psihică, ambalate în prevenție biologică.

Știut că marile personalități, oamenii de excepție sunt cei dătători de mari performanțe, drumul fiecăruia dintre cei citați a început cu SELECȚIA jucătorilor. Au fost aleși după criterii de ei meșteșugite oameni capabili să escaladeze drumul ce se vroia mereu ascendent.

Dar aptitudinile și talentul trebuiau însoțite de o TEHNOLOGIE anume în pregătirea componenților ”expediției”. La ea au fost asociate aplicații ale celor mai noi cuceriri metodico-științifice.

Întregul efort colectiv, așa precum cupa este sălașul lichidelor prețioase, a fost susținut de investiții financiare de excepție. Bugetul cluburilor învingătoare nu se compară cu cele ale echipelor din fazele premergătoare. Pentru că tot efortul colectiv nu este posibil fără catalizatorul investițional.

Și, în sfârșit, performanța lor nu era posibilă fără actul MANAGERIAL de cea mai înaltă factură. Administratori și investitori de profundă cuprindere au determinat și supravegheat întregul proces al creației operei lor.

Peste toate acestea, la vrerea Celui de Sus, este nevoie și de puțin NOROC! Dacă – spre exemplu – adversarii nu ratează, rezultatul este altul… și la Ajax, și la Steaua, și la Sahtior.

Așa că totul făcut la cel mai înalt nivel și cu o șansă în plus peste adversar te face CEL MAI BUN!

Câți au făcut totul la cel mai înalt nivel și n-au ieșit câștigători?… Dar cei cu adevărat buni continuă și astăzi.

 | 306 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On