La Baia Mare, Primăria poate, la Bistrița nu! 40 de miliarde doar la handbal, 25 la rugby, 4 la volei, 5 la fotbal!

Deși a redus considerabil sumele pentru sport în 2015, Primăria Baia Mare are în continuare grijă de sportul local. 

Consiliul Local Baia Mare a aprobat la începutul acestei săptămâni bugetul municipiului pentru 2015. Sportul a fost direct interesat de această ședință, având în vedere că HCM Baia Mare și Minaur, echipe implicate în lupta pentru titlu la handbal, și Știința Baia Mare, campioana României la rugby, depind în mare măsură de sprijinul autorităților locale. Surprinzător, pentru handbal s-a "tăiat" finanțarea cu mai bine de 50%. În schimb, rugby-ul a primit o suplimentare după titlul câștigat în noiembrie 2014.

Pe parcursul anului 2014, autoritățile locale au alocat handbalului sume în jurul a 8,5 milioane de lei, dintre care 6,4 milioane de lei pentru HCM Baia Mare, formația care a câștigat în premieră titlul și s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor. Acum, la început de an, Consiliul Local Baia Mare a aprobat doar 4 milioane de lei, împărțit în mod egal pentru HCM Baia Mare și Minaur, ambele echipe implicate în lupta pentru trofeele interne. 

Ar mai fi precizat că Știința Baia Mare a primit cel mai mare buget din partea autorităților locale, cel puțin până în acest moment, în valoare de 2,5 milioane de lei, sumă pe care a încasat-o și în 2014: 2 milioane la început de an și 500.000 de lei la "suplimentare". Alte echoie susținute de Consiliul Local Baia Mare în 2015 sunt: Explorări Baia Mare (volei masculin) – 400.000 de lei și FCM Baia Mare (fotbal) – 500.000 de lei.

Vezi mai multe intr-un material realizat de prosport.ro

De asemenea, pe aceeași temă, un material scris in emaramures.ro

 | 414 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *