Juniorii LPS-ului, la mila Federației de Handbal

Juniorii LPS-ului, la mila Federației de Handbal

HCM-CSM Bistrița a semnat protocolul cu LPS Bistrița, protocol în baza căruia șapte juniori trebuiau să evolueze din retur pentru echipa antrenată de Cosma. Cu toate acestea, HCM-ul a evoluat în prima etapă doar cu jucătorii rămași la echipă, juniorii neavând drept de joc. Motivul este acela că Federația Română de Handbal nu acceptă dubla legitimare, considerând-o o formă de transfer. De cealaltă parte, conducerea HCM-ului susține că nu este prevăzut nicăieri în regulament acest aspect.

Directorul sportiv al HCM-ului, Ciprian Săcăleanu a explicat că Federația Română de Handbal le-a refuzat dreptul de a-i folosi pe juniorii lui Silvian Vlad, sub pretextul că s-a depășit termenul de transferuri în Divizia A. ”Noi nu vroiam să îi transferăm, vroiam să aibă dublă legitimare și în regulamentul Federației nu se interzice acest lucru. Oricum, se pare că nu vor putea juca deloc. Ar putea risca să fie suspendați dacă îi introducem în teren” a declarat Ciprian Săcăleanu.

Antrenorul juniorilor I de la Liceul cu Program Sportiv, Silvian Vlad, s-a arătat foarte nemulțumit de situația creată. ”Noi am semnat protocolul cu ei și îmi doresc foarte mult să poată juca. Nu înțeleg această decizie a Federației. Dacă iau aceste decizii, omoară handbalul românesc. Dubla legitimare nu înseamnă transfer și cred că Federația a făcut o greșeală. O să facem un apel în acest sens, pentru că e o chestie logică și normală ca acești copii să poată juca” a declarat Silvian Vlad.

 | 162 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On