Juniorii Gloriei, un egal și o victorie în derby-urile cu Ardealul Cluj

Juniorii Gloriei, un egal și o victorie în derby-urile cu Ardealul Cluj

Juniori A

Gloria Bistrița – Ardealul Cluj
2-2 (2-2)

Marcatori pentru Gloria:
Hipi, Patca.

Gloria: Gălățan, Gavriloaie, Patca, Șomodi, Nagy, Diudea, Hipi, Feher, Rus, Chifa, R. Matei. Au mai intrat: Deac, S. Matei, Ivan.

La un pas de victorie

Elevii lui Pârțiu și-au jucat una din ultimele șanse de a ajunge la turneul semifinal, Ardealul Cluj fiind în luptă directă cu Gloria. Deși bistrițenii au presat poarta oaspeților, ei au fost cei care s-au văzut conduși pe ta-belă, din cauza apărării ezitante. După un minut de joc Hipi, a restabilit egalitatea. Oaspeții au preluat conduce-rea, amintindu-și probabil că stau mai bine în clasament, doar că Patca nu a fost de acord, făcând ca cele echipele să intre la cabine, după 45 de minute, la scorul de 2-2. După pauză nu s-a mai înscris, însă Șomodi și Hipi au lovit pe rând bara porții oaspeților, acest lucru făcând ca Gloria să piardă 3 puncte importante (la juniori acordându-se 4 puncte la victorie). Totuși, antrenorul Horațiu Pârțiu consideră rezultatul echitabil: „Nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că ei au dat totul pe teren. Dacă eram mai atenți în apărare, puteam câștiga me-ciul. Până la urmă, cred că rezultatul este echitabil”.

Juniori B

Gloria Bistrița – Ardealul Cluj
5-4 (3-1)

Marcatori pentru Gloria: Varga, Anton, Dragomir,
Fizeșan (penalty), Rogna.
Gloria: Istrate, Oltean, Peteleu, Alexandru, Fizeșan, Anton, Dobrea, Dragomir, Rosenfelt, Varga, Vasilichi. Au mai intrat: Buta, Rogna, Roman.

Victorie muncită

De mult nu au mai avut elevii lui Zegrean și Săsărman un astfel de meci. A fost un meci de vis, cu goluri spectaculoase, răsturnări de situații și un final incendiar. Varga a deschis „balul”, marcând în minutul 5 cu capul, peste 10 minute Paul Anton reușind golul zilei, șutul său de la 25 de metri oprindu-se în vinclul porții adverse. Oaspeții au tras primul semnal de alarmă când au marcat pe contra-atac, reducând din diferență. Ultimul minut a adus și ultimul gol al primei reprize, Dragomir reușind să ducă scorul la 3-1, în urma unei lovituri de cap. La acest scor părea că va fi liniște și că Gloria va câștiga fără pro-bleme, nimeni nu anticipa ce avea să urmeze. Oaspeții și-au revenit și la primul contraatac au redus din diferență, pentru ca apoi să egaleze în urma unei lovituri libere. Fizeșan (foto) a obținut un penalty pe care tot el l-a transformat, urmând ca jucătorii Gloriei să se întreacă în ratări, ocazii ce aveau să se răzbune. S-a făcut 4-4 tot dintr-o lovitură liberă, un gol care părea să încheie meciul. Nici măcar Zegrean nu mai spera în minunea pe care avea să o producă noul intrat Rogna, care a adus victoria (gol cu capul, centrare Dobrea).

A fost o victorie muncită. Un meci de infarct. Deja eram resemnat cu rezultatul de egalitate. Băieții au crezut în ei și acest lucru le-a adus victoria. Ne-am distanțat de locul 3, iar asta ne mărește șansa de calificare la turneul semifinal.


Dorel Zegrean

 | 239 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On