Junioarele lui Radu Moldovan s-au bătut singure la Cupa Consiliului Județean!

Timp de trei zile sala de sport Dorin Moruțan din Bistrița găzduiește Cupa Consiliului Județean la handbl feminin, competiție rezervată junioarelor I. La competiție, organizată de LPS Bistrița cu sprijinul Consiliului Județean și Direcției Județene pentru Sport și Tineret, participă LPS Roman, CSS 2 Baia Mare, Viitorul Cluj și LPS Bistrița.

 

 În primul joc s-au întâlnit LPS Bistrița și LPS Roman. Ambele echipe au jucat în această vară la turneul final al junioarelor I. A fost un joc de mare luptă, viu disputat, cu multe răsturnări de rezultat, joc câștigat pe final de fetele din Roman, scor 27-25 după ce cu șase minute înainte de final bistrițencele conduceau cu 25-23, dar au ratat pe final 4 situații de unu contra unu cu portarul și 2 lovituri de la șapte metri.

Bistrițencele deschid scorul, oaspetele preiau conducerea cu 2-1 în minutul 5, gazdele întorc scorul la 4-2 în minutul 9, pentru ca în minutul 15 scorul să devină 6-6. După 6-8 în minutul 14, gazdele egalează la 8 în minutul 20, până la pauză mergându-se de la egal la egal, la cabine se intră cu scorul de 13-13.

După pauză se menține egalitatea până în minutul 50, scor 21-21, după care oaspetele se duc la 21-23 în minutul 52, bistrițencele întorc scorul, 25-23 în minutul 54, pentru ca în ultimele șase minute gazdele să rateze din situații de unu la unu cu portarul și o lovituri de la 7 m, oaspetele profitând și reușind să se impună în final cu scorul de 27-25. Trebuie remarcat că bistrițencele s-au bătut practic singure, pe parcursul jocului ratând cel puțin 7-8 situații de unu la unu cu portarul și 3 lovituri de la 7 m, în timp ce adversarele au marcat aproape tot din aceste situații. O mențiune în plus pentru jocul Denisei Hangan, care în situații grele a reușit de multe ori de una singură să depășească masiva apărare a fetelor din Roman.

Lotul folosit de Radu Moldovan (coincidență de nume cu președintele CJ): Augusta Săsărman, Daciana Hosu, Diana Ungureanu, Lavinia Titieni(5 goluri), Andra Sîrbu, Bianca Zegrean(1), Ruxandra Gabor(2), Monica Șutu(7), Mihaela Pop, Cristina Cămărășan, Iulia Szabo, Anca Ciorean, Roberta Chira, Denisa Hangan(8), Claudia Pop, Diana Tămaș.

Programul competiției:

Vineri, 30 august

Ora 10,00 Viitorul Cluj – CSS 2 Baia Mare

Ora 11,30 LPS Roman – LPS Bistrița

Sâmbătă, 31 august

Ora 10,00 LPS Roman – Viitorul Cluj

Ora 11,30 LPS Bistrița – CSS 2 Baia Mare

Ora 13,00 festivitate de premiere

Radu Moldovan, antrenor:Am organizat acest turneu pentru a vedea stadiul la care am ajuns după perioada de pregătire înainte de începerea campionatului și pentru a verifica anumite formule de joc. Vom juca în compania unor echipe puternice, LPS Roman și CSS 2 Baia Mare au fost la turneul final, în timp ce Viitorul Cluj a participat la turneul semifinal. Primul joc a fost unul de bun nivel, echilibrat, păcat de neatenția noastră la finalizare din finalul jocului. Sper ca în ultimele două jocuri să jucăm din ce în ce mai bine”.

Leon Buhai / sportulbistritean.ro

Mai multe fotografii, pe pagina noastră de facebook!


 | 790 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *