Judo: Rezultat de excepție pentru judo-ul bistrițean: Răzvan Bodea, medalie de bronz la Cupa Europei, cadeți!

În timp ce majoritatea românilor au sărbătorit de Paște, 36 de judoka din România au participat la Teplice, Cehia la Cadet Europeab Judo Cup. Desfășurată în perioada 10-12 aprilie, competiția a adunat la start 272 de fete și 415 băieți din 33 de țări din Europa și Emiratele Arabe Unite, care s-au întrecut la 16 categorii de vârstă. Printre cei 36 de români care au participat la competiție s-a aflat și bistrițeanul Răzvan Bodea, legitimat la Clubul de Judo și Arte Marțiale Bistrița, pregătit de Vasile și Valeria Bodea, care a concurat în cadrul categoriei 66 kg. A fost categoria cu cei mai mulți sportivi în concurs, 92 de judoka, împărțiți în 4 grupe, s-au bătut pentru un loc pe podium.

Răzvan a avut o evoluție bună reușind să se întoarcă acasă cu medalia de bronz, fiind singurul dintre cei 20 de români care a urcat pe podium. A câștigat grupa A după 5 victorii și s-a calificat în semifinală, unde a fost învins de israelianul Ofek Shani, vicecampionul european, cel care avea să câștige această competiție. Pentru locul 3, Bodea l-a învins prin ippon pe Pasha Aliyev din Azerbaidjan.

Vasile Bodea, antrenor:” Un rezultat de excepție obținut de sportivul nostru obținut la o competiție de asemenea anvergură, la care au participat 92 de sportivi. Un rezultat care ne dă încredere și  speranțe pentru următoarele competiții internaționale la care vom participa

Sportulbistritean.ro


 | 418 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *