Jozef Venglos

 

Nu departe de granita de nord a Romaniei traieste personalitatea cea mai importanta a fotbalului slovac si unul din specialistii solicitati in peste 120 de tari pentru consiliere.

         Recent a implinit 75 de ani. Cu aceasta ocazie a fost sarbatorit cu participarea unor coechipieri si adversari renumiti precum: Jan Popluhar (din pacate decedat la cateva zile dupa eveniment), Ladislav Kacani, Anton Urban, Titus Bubenik. A fost felicitat de generatia ce a obtinut medalia de aur la Campionatul Europei din 1976 si medalia de bronz la editia din 1980 a aceleiasi prestigioase competitii.

         Legendarul Venglos al fotbalului slovac si european a fost omagiat de presedintele federatiei, ceilalti conducatori ai  fotbalului slovac, de ex-presedintele Slovaciei, Rudolf Schuster, de multe alte personalitati politice si sportive.

         Antrenorul echipei nationale slovace Vladimir Weiss a declarat cu aceasta ocazie ca sarbatoritul este un nume de referinta: “ Ne-a condus la C.M.1990-Italia, ne-a invatat lucruri de capatai pentru prestatia in teren si comportarea in afara lui. Ca antrenor ma folosesc astazi permanent de cele invatate de la el.”

         Presedinte a Aliantei asociatiilor antrenorilor de fotbal europeni de mai mult de 15 ani, Josef Venglos a condus nationalele Cehoslovaciei si Slovaciei in 77 de meciuri si a fost primul antrenor strain acceptat in Premier League (Aston Villa 1990/91). Continua sa raspunda cererilor de consiliere a diversilor antrenori aflati in posturi de raspundere in fotbalul de pe mapamond.

         Si noi am avut de-a lungul anilor antrenori prestigiosi care au condus cu succes entitati fotbalistice romanesti si care au implinit varste senioriale (Angelo Niculescu, Stefan Kovacs, Emeric Ienei s.a.).Ati remarcat vreo deferenta acordata? In schimb, indiferent de varsta “lumea buna” demoleaza sistematic liderii!

Constantin Sănduță

 | 630 vizualizări

Author: super-sport-administrator

Share This Post On

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *